אוכל
אוכל
מרקים

מרק ירקות של אמא

מרק עשיר בטעמים, קל ופשוט להכנה. הסוד הוא בטריות ובמגוון הירקות

|mako אוכל| פורסם09:59
מרק ירקות (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
צילום: אסתי רותם, mako אוכל
Rating:4.2744reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לבסיס (לסיר של 5-6 ליטר):

  • 2 בצלים
  • 2 גזרים
  • 4 שיני שום
  • 3 ענפי סלרי

למרק:

  • 3 תפוחי אדמה
  • 3 גזרים
  • 3 קישואים
  • חצי צרור פטרוזיליה
  • עלים מ-3 ענפי סלרי
  • 3 כפות שמן
  • 1 כף מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1קוצצים בצל ומגררים גס את שני הגזרים שמיועדים לבסיס.

2קוצצים שום ואת ענפי הסלרי ושומרים בצד את העלים שבראש הענפים.

3קולפים את כל הירקות הנותרים וחותכים לקוביות קטנות. מניחים בקערה.

4קוצצים את הפטרוזיליה יחד עם עלי הסלרי ששמרנו ומוסיפים חצי מהכמות לקערת הירקות. את השאר שומרים בקערית נפרדת.

5מניחים בסיר את הבצל והגזר המגורר. מוסיפים 3 כפות שמן ומאדים על להבה בינונית במשך 5-6 דקות עד שהגזר מתחיל להזהיב. מערבבים מדי פעם ומגרדים את תחתית הסיר כדי שהגזר לא ידבק.

6מוסיפים סלרי ושום וממשיכים לאדות 3 דקות נוספות תוך ערבוב.

7מוסיפים את הירקות והפטרוזיליה שבקערה ומוסיפים מים קרים לכיסוי הירקות ועוד קצת. מביאים לרתיחה על להבה גבוהה.

8מנמיכים את האש ומבשלים בסיר מכוסה במשך 25 דקות. מכבים את האש, מוסיפים את העלים הקצוצים שנשארו, וגם מלח ופלפל. מכסים את הסיר ומניחים לחמש דקות. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il