אוכל
אוכל
מרקים

מרק בורשט צמחוני

המיטב של המטבח האוקראיני: מרק חמצמץ וטעים של סלק, כרוב וירקות שורש, שיזכיר לכם שאוכל טוב בכלל לא חייב להיות מוצק

|mako אוכל| פורסם06:11
מרק בורשט סלק וכרוב (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.5228reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (8 מנות):

  • 3 כפות שמן, רגיל או זית
  • 1 בצל לבן או סגול, קצוץ
  • 3 גבעולי סלרי עם העלים, קצוצים
  • 2 כרשות (עם החלק הירוק!), שטופות היטב ופרוסות
  • 2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 4 סלקים בגודל בינוני, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 כרוב קטן (במשקל ½ ק”ג), פרוס לעובי 1 ס"מ
  • 4 שיני שום, פרוסות
  • מיץ מלימון אחד
  • כף חומץ תפוחים או חומץ אחר
  • 3-5 כפות סילאן או סוכר חום
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1מטגנים בסיר את הבצל, הכרשה, הסלרי, הגזר והשום עד שהבצל נעשה שקוף, בערך 10 דקות. בוחשים מדי פעם.

2מוסיפים את הסלק החתוך וחצי מרצועות הכרוב, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים 15 דקות, ואז מוסיפים את שאר רצועות הכרוב.

3מבשלים 20-30 דקות נוספות, עד שכל הירקות מתרככים. מוסיפים את החומץ, מיץ הלימון והסילאן, טועמים ומתבלים לפי הטעם.

* אם רוצים, אפשר לטחון את המרק בבלנדר ידני למרקם חלק. תוך כדי הטחינה מוסיפים 3 כפות שמן זית, לקבלת מרקם חלק וקרמי.

>> בקרו בבלוג של עז תלם

>> בשבוע שעבר הכנו מרק כרובית מצוין ב-4 מרכיבים

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il