אוכל
אוכל
מרקים

מרק אפונה וקארי

מרק אפונה הודי עם קרוטונים בטעם שום

|טבע הריפוי| פורסם13:54
מרק אפונה (צילום: המטבח1)
צילום: המטבח1
Rating:45reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

מרק הודי, שהופך את האפונה היבשה המשעממת למעדן אמיתי. אם מכינים ‏מראש, מוסיפים את היוגורט רק בזמן החימום. ‏

המצרכים :

  • ‏9 כוסות מרק צח מירקות‏
  • ‏2 כוסות אפונה צהובה יבשה‏
  • כוס בצל מגורר או טחון
  • ‏2 שיני שום כתושות ‏
  • כפית אבקת קארי
  • חצי כפית כורכום
  • כף גרגירי פלפל שחור
  • ‏12 ניצני ציפורן‏
  • עלה דפנה
  • כפית זרעוני חרדל
  • חצי כוס יוגורט 0% שומן‏
  • ‏2 כפות מיץ לימון‏
  • פלפל שחור טחון
  • מלח
  • תוספת יוגורט לעיטור ‏
  • קרוטונים בטעם שום
  • כוסבר קצוץ לעיטור

לקרוטונים

  • 1-3 שיני שום חצויות
  • 4-5 פרוסות דקות לחם כפרי
  • חצי בגט פרוס לפרוסות דקות

אופן ההכנה:

1הכנת הקרוטונים: קולים את פרוסות הלחם או הבגט. 2. משפשפים את הפרוסות בשן שום חצויה ‏וחותכים לריבועים קטנים. לטעם שום ‏מודגש יותר, מורחים את הפרוסות בשום כתוש מעורב במעט מלח. 3. יוצקים לסיר גדול את המרק. מוסיפים שעועית, בצל, שום, קארי וכורכום. 4. צוררים ‏גרגירי פלפל, ציפורן, עלה דפנה וזרעוני חרדל בפיסת כותנה וקושרים היטב. 5. מוסיפים לסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים במשך ‏שעה, רק עד שהאפונה מתרככת. מוציאים את שקיק התבלינים, סוחטים את ‏הנוזלים וזורקים. 4. מצננים מעט את המרק ומערבלים לתערובת חלקה בממחה או במעבד מזון. 5. לפני ההגשה מחזירים את המרק לסיר, מחממים היטב, ובוחשים פנימה את ‏היוגורט ואת מיץ הלימון. טועמים ומתבלים במלח ובפלפל. 6. מחלקים לקעריות ‏מרק ומעטרים כל מנה בנטף יוגורט, בקרוטונים ובכוסברה קצוצה.‏

המרק נשמר במקרר עד יומיים. נשמר בהקפאה עד חודשיים.‏

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il