אוכל
אוכל
מרקים

מרק מנגולד ותרד זריז

שיתוף פעולה בין תרד למנגולד: התרד מצטרף למרק בשלב הטחינה ומבטיח גוון ירוק רענן

|על השולחן| פורסם14:57
מרק מנגולד ותרד (צילום: דניאל לילה, על השולחן)
צילום: דניאל לילה, על השולחן
Rating:4.27reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (5 מנות):

  • 2 כפות שמן

  • 40 גרם חמאה
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 2 חבילות עלי מנגולד ללא פטוטרת (החלק הלבן) קרועים לפיסות
  • 500 גרם עלי תרד ללא גבעולים
  • 1 תפוח אדמה חתוך לקוביות קטנות
  • 1/4 כוס יין לבן יבש (לא חובה)
  • 720 מ"ל (3 כוסות) מים או ציר עוף
  • 240 מ"ל (1 כוס) חלב
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • קורט אגוז מוסקט מגורר טרי
  • מעט מיץ לימון סחוט טרי

אופן ההכנה:

1מאדים בצל בסיר עם שמן וחמאה על להבה בינונית-נמוכה עד שהופך שקוף ורך. מוסיפים שום ומאדים עוד כחצי דקה בלי שישחים. מוסיפים מנגולד ומחצית מעלי התרד ומאדים עוד כדקה עד שהם נובלים.

2מוסיפים תפוח אדמה ויין לבן ומבשלים דקה-שתיים עד שהיין מצטמצם.

3מוסיפים ציר וחלב, מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים 15 דקות עד שתפוחי האדמה רכים.

4מסירים את המרק מהכיריים, מוסיפים את מחצית התרד הנותרת וטוחנים במוט ריסוק ידני למרקם סמיך (לא חייבים חלק).

5מתבלים במלח, פלפל, אגוז מוסקט ומעט מיץ לימון ומגישים חם.

6גיוון: לא משליכים את הפטוטרת, אלא קוצצים דק וחולטים במים רותחים דקה-שתיים, כדי לעדן את המרקם. מסננים ומוסיפים לבצל בשלב הטיגון.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il