
מרק מנגולד ותרד זריזשיתוף פעולה בין תרד למנגולד: התרד מצטרף למרק בשלב הטחינה ומבטיח גוון ירוק רענן![]() צילום: דניאל לילה, על השולחן |
המצרכים (5 מנות):
אופן ההכנה:1מאדים בצל בסיר עם שמן וחמאה על להבה בינונית-נמוכה עד שהופך שקוף ורך. מוסיפים שום ומאדים עוד כחצי דקה בלי שישחים. מוסיפים מנגולד ומחצית מעלי התרד ומאדים עוד כדקה עד שהם נובלים. 2מוסיפים תפוח אדמה ויין לבן ומבשלים דקה-שתיים עד שהיין מצטמצם. 3מוסיפים ציר וחלב, מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים 15 דקות עד שתפוחי האדמה רכים. 4מסירים את המרק מהכיריים, מוסיפים את מחצית התרד הנותרת וטוחנים במוט ריסוק ידני למרקם סמיך (לא חייבים חלק). 5מתבלים במלח, פלפל, אגוז מוסקט ומעט מיץ לימון ומגישים חם. 6גיוון: לא משליכים את הפטוטרת, אלא קוצצים דק וחולטים במים רותחים דקה-שתיים, כדי לעדן את המרקם. מסננים ומוסיפים לבצל בשלב הטיגון. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |