אוכל
אוכל
מרקים

מרק בצל

מרק בצל סמיך ומלטף בארומה משכרת של יין לבן

|קפה גרג| פורסם08:41
20/20: מרק בצל (צילום: עמרי אנדרס צורף)
צילום: עמרי אנדרס צורף
Rating:3.36reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (6 מנות):

  • 100 גרם חמאה

  • 8 בצלים פרוסים דק
  • 1 כף עלי תימין, קצוצים דק מאוד
  • 1 כוס יין לבן
  • 2 ליטר מים
  • כף מחית ציר בקר (או אבקת מרק)
  • פלפל לבן, מלח, מעט סוכר

אופן ההכנה:

1מחממים את החמאה עד שהיא חומה (לא שחורה!).

2זורקים לתוכה את הבצל והתימין הקצוץ ומבשלים עד שהבצל רך וחום.

3מוסיפים את היין ומערבבים היטב תוך כדי שמגרדים את התחתית. מצמצמים את היין.

4מוסיפים את המים ולאחר שמגיעים לרתיחה מוסיפים את אבקת המרק.

5מבשלים כ-20 דקות נוספות ומתקנים טעמים. במקרה שמשתמשים ביין בישול מתוק צריך פחות סוכר. הסוכר רק צריך לאזן את חמיצות היין.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il