
מרק בצל עם גבינת פקורינוהמרק הזה הוא כנראה הדרך הכי טעימה להשיג את השיק הצרפתי שתמיד רציתם: קלאסיקה אמיתית בדמות מרק בצל עם יין, קרוטונים וגבינה מבעבעת מעל. במקור מדובר בגבינת גרוייר, כאן הפקורינו עושה או-לה-לה של עבודהשי לי ליפא|מחלבות גד| פורסם30/11/1607:29 ![]() צילום: דניאל לילה, סגנון: עמית פרבר, מחלבות גד |
המצרכים (6 מנות):
אופן ההכנה:1ממיסים חמאה בסיר רחב בעל תחתית עבה. מוסיפים את הבצל ומאדים אותו על להבה נמוכה כ-30 דקות עד שהוא מקבל גוון חום עמוק (חשוב לעשות זאת בסבלנות כדי לא לשרוף את הבצל). 2מוסיפים יין ומצמצמים אותו כמעט לגמרי. מוסיפים קמח ומערבבים היטב. 3מוסיפים מרק ומערבבים עד שהנוזל מגיע שוב לרתיחה. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל במידת הצורך. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-30 דקות. 4מחממים תנור למצב גריל. 5יוצקים מרק לכלים עמוקים וחסיני חום כמעט עד הקצה. מניחים מעל שכבת קרוטונים שיגיעו בדיוק עד לסף הכלי ועליהם פרוסות פקורינו (לא נורא אם הגבינה בורחת קצת משולי הכלי. זה נמס וזה טעים). 6משחימים את הגבינה בתנור כ-5 דקות עד שהיא נמסה ומשחימה מעט. מגישים מייד. >> ספרו לנו על הגבינה שהופכת אתכם למאסטרים ותוכלו לזכות בפרס תגיות:מרק בצל ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |