אוכל
אוכל
מרקים

מרק קרם שעועית ועדשים

כזה מרק שעועית אנחנו מבטיחים לכם שטרם הכנתם; השעועית כאן נטחנת, יחד עם עדשים, לכדי מרק סמיך סמיך ועשיר שבא לבכות (ועוד לא דיברנו על הנענע). ממהרים? תשתמשו בקפוא

|בוקר, צהריים, ערב, הוצאת כנרת| פורסם11:22
מרק קרם שעועית עם נענע ועדשים- בוקר צהריים ערב (צילום: פיליפ מטראי)
צילום: פיליפ מטראי
Rating:4.151reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

  • כוס וחצי שעועית לבנה
  • 1‮‬ כוס עדשים אדומות
  • רבע כוס שמן זית
  • 2 ‬בצלים גדולים‮, ‬קצוצים
  • 4 ‬שיני שום‮, ‬פרוסות
  • 4 ‬גזרים גדולים‮, ‬פרוסים
  • 3 ‬עגבניות‮, ‬חתוכות לקוביות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 כפיות פפריקה מתוקה‮ ‬
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • 7-6‮‬ כוסות מרק עוף צח
  • 2 ‬כפות נענע מיובשת מפוררת

אופן ההכנה:

1משרים את השעועית במים למשך לילה ואת העדשים לשעתיים‮. ‬מסננים‮.‬

2מחממים בסיר גדול את שמן הזית, מוסיפים את הבצל, השום, ‬הגזר והעגבניות, מכסים ומאדים על להבה קטנה במשך‮ ‬10‮ ‬דקות‮.‬

3מוסיפים לסיר את השעועית והעדשים, מתבלים בפלפל ובשני סוגי הפפריקה ומערבבים. מוסיפים את המרק הצח ומביאים לרתיחה‮. ‬מסירים את הקצף שנוצר על פני המרק. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה‮ ‬3‮ ‬שעות.‮

4ממליחים ומשהים‮ ‬10‮ ‬דקות. בעזרת בלנדר מוט מרסקים את המרק למרקם חלק ואחיד. טועמים ומשפרים תיבול. מגישים בעיטור נענע מיובשת מפוררת‮.‬

המתכון פורסם לראשונה במרץ 2009

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il