1משרים את השעועית במים למשך לילה ואת העדשים לשעתיים. מסננים.
2מחממים בסיר גדול את שמן הזית, מוסיפים את הבצל, השום, הגזר והעגבניות, מכסים ומאדים על להבה קטנה במשך 10 דקות.
3מוסיפים לסיר את השעועית והעדשים, מתבלים בפלפל ובשני סוגי הפפריקה ומערבבים. מוסיפים את המרק הצח ומביאים לרתיחה. מסירים את הקצף שנוצר על פני המרק. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 3 שעות.
4ממליחים ומשהים 10 דקות. בעזרת בלנדר מוט מרסקים את המרק למרקם חלק ואחיד. טועמים ומשפרים תיבול. מגישים בעיטור נענע מיובשת מפוררת.
המתכון פורסם לראשונה במרץ 2009