מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מרקים

מרק קרם שעועית ועדשים

כזה מרק שעועית אנחנו מבטיחים לכם שטרם הכנתם; השעועית כאן נטחנת, יחד עם עדשים, לכדי מרק סמיך סמיך ועשיר שבא לבכות (ועוד לא דיברנו על הנענע). ממהרים? תשתמשו בקפוא

|בוקר, צהריים, ערב, הוצאת כנרת| פורסם11:22
מרק קרם שעועית עם נענע ועדשים- בוקר צהריים ערב (צילום: פיליפ מטראי)
צילום: פיליפ מטראי

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

  • כוס וחצי שעועית לבנה
  • 1‮‬ כוס עדשים אדומות
  • רבע כוס שמן זית
  • 2 ‬בצלים גדולים‮, ‬קצוצים
  • 4 ‬שיני שום‮, ‬פרוסות
  • 4 ‬גזרים גדולים‮, ‬פרוסים
  • 3 ‬עגבניות‮, ‬חתוכות לקוביות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 כפיות פפריקה מתוקה‮ ‬
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • 7-6‮‬ כוסות מרק עוף צח
  • 2 ‬כפות נענע מיובשת מפוררת

אופן ההכנה:

1משרים את השעועית במים למשך לילה ואת העדשים לשעתיים‮. ‬מסננים‮.‬

2מחממים בסיר גדול את שמן הזית, מוסיפים את הבצל, השום, ‬הגזר והעגבניות, מכסים ומאדים על להבה קטנה במשך‮ ‬10‮ ‬דקות‮.‬

3מוסיפים לסיר את השעועית והעדשים, מתבלים בפלפל ובשני סוגי הפפריקה ומערבבים. מוסיפים את המרק הצח ומביאים לרתיחה‮. ‬מסירים את הקצף שנוצר על פני המרק. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה‮ ‬3‮ ‬שעות.‮

4ממליחים ומשהים‮ ‬10‮ ‬דקות. בעזרת בלנדר מוט מרסקים את המרק למרקם חלק ואחיד. טועמים ומשפרים תיבול. מגישים בעיטור נענע מיובשת מפוררת‮.‬

המתכון פורסם לראשונה במרץ 2009

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il