
חרירה הוא אחד המרקים שאפשר להגדיר כארוחה שלמה. מדובר במרק עשיר, סמיך ומשביע, שכל כולו טעמים וניחוחות של בית, עם טעם מעט חמצמץ וצבעוניות נפלאה. אפשר להכין את המרק הזה בדרך הארוכה של השריה ובישול גרגירי חומוס ועדשים מראש, או להשתמש כמוני בשקיות קפואות של מוצר שכבר בושל.
המצרכים :
להסמכה:
אופן ההכנה:1מכניסים את הבשר עם מעט מים לסיר לחץ או לסיר רגיל. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים עד לריכוך. בסיר לחץ זה ייקח בערך 30 דקות מרגע הרתיחה, ובסיר רגיל כשעתיים. 2מוציאים את הבשר מהנוזלים, ומסננים. 3מחממים מעט שמן בסיר גדול, ומטגנים את הבצל הקצוץ עד לשקיפות. 4מוסיפים את הבשר המבושל, את כל הירקות, את גרגירי החומוס ואת העדשים ומטגנים 2-3 דקות תוך ערבוב. 5מוסיפים את כל התבלינים וממשיכים לטגן עוד כדקה תוך ערבוב. 6מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים. מוסיפים מים עד לשלושת רבעי מגובה הסיר, ומביאים לרתיחה. 7מוסיפים את מיץ הלימון, עשבי התיבול והתרד ומערבבים. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים לפחות שעה, עד שהירקות והקטניות מתרככים. 8כשהמרק מוכן, זה הזמן להסמיך אותו מעט: מוציאים מהמרק 2 מצקות של נוזלים ומעבירים לצלחת עמוקה. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שאין גושים בכלל. מוסיפים את תכולת הצלחת בחזרה למרק דרך מסננת, ומבשלים עוד 10 דקות, עד שהמרק מסמיך מעט. מוסיפים את האטריות המבושלות, מערבבים ומכבים את האש. המתכון עלה לראשונה ב-mako גרין בינואר 2023 ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |