
המצרכים (6 מנות):לשעועית
עשבי תיבול
למרק
אופן ההכנה:1מניחים את השעועית בקערה, מכסים במים ומשרים במשך הלילה. 2מבשלים את השעועית במים עם 5 עלי מרווה בסיר עם מכסה עד שהשעועית מתרככת. מורידים את הסיר מהאש, משאירים את השעועית במי הבישול. מי הבישול ישמשו בהמשך המתכון. 3מפרידים מגבעולי עשבי התיבול את העלים וקוצצים את העלים בלבד. 4חותכים לקוביות רק את החלק הלבן של הלחם, ללא ה"קשה". 5שמים בסיר את שמן הזית, את קוביות הבצל, הגזר והסלרי ואת עשבי התיבול הקצוצים. מניחים את הסיר על אש נמוכה למשך כ-10 דקות. 6לאחר שקוביות הירקות בסיר נהיות מעט שקופות ומקורמלות מוסיפים את הז'וליינים של הכרוב והכרוב השחור. 7מבשלים את התערובת על אש גבוהה למשך 10 דקות. 8מוסיפים את קוביות העגבניות, מבשלים 5 דקות נוספות. מוסיפים את קוביות תפוח האדמה. 9מתבלים בכפית מלח. מוסיפים 1 ליטר מים וממשיכים לבשל על אש גבוהה למשך 20 דקות. 10מוסיפים את השעועית המבושלת עם מי הבישול. מנמיכים את האש ומבשלים למשך 20 דקות נוספות. טועמים, מוסיפים מעט מלח ע"פ הצורך ומכבים את האש. 11מביאים את המרק לרתיחה. מוסיפים למרק את קוביות הלחם הישן. מערבבים ערבוב קל. 12מעבירים לכלי הגשה. בכל כלי בוזקים על המרק כמות נדיבה של שמן זית איכותי ומגישים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |