
מרק קובה מטפוניהמרק הקראפלך של העירקים בצבע אדום לוהט וטעמים חרפרפים ומסעירים![]() צילום: baronm10, אוכל מכל הלב |
המצרכים (6 מנות):
למלית הקובה
למרק
אופן ההכנה:1להכנת הבצק: שוטפים היטב את הג`רישה. יש לשטוף כמה פעמים להוצאת המוץ. סוחטים, מוסיפים את מלח ומשאירים כך כשעה. לפני שמוסיפים את הסולת, סוחטים פעם נוספת את הג`רישה להוצאת כל המים העודפים. לשים עד לקבלת בצק נוח לעבודה. אם דביק, מוסיפים רק סולת. מכסים עם ניילון. 2להכנת המילוי: במחבת עם שמן מאדים את הבצל עם הסלרי, עד שהם מתחילים להזהיב. מגביהים את האש ומוסיפים את הבשר. מפוררים בעזרת מזלג ומטגנים עד שהבשר משנה גוון. מוסיפים תבלינים, מאדים עוד קצת ומורידים מן האש. 3להכנת הקובה: צרים מהבצק כדורים (קצת יותר גדולים מכדור פינג-פונג), בעזרת האצבע יוצרים גומה ולתוכה מכניסים מלית בשר. סוגרים בהידוק-כידרור ומניחים על תבנית משומנת. שומרים את תבנית הקובות מכוסה במקרר. 4להכנת המרק: בסיר גדול עם מעט שמן מאדים את הבצל והגזר. מוסיפים את הרסק ומטגנים. מוסיפים את הקישואים ועלי הסלרי, מתבלים בפפריקה ומרק עוף ומוסיפים מים. 5מביאים את המרק לרתיחה ומבשלים 10 דקות, לפני שמוסיפים את הקובות למרק. מוסיפים את הקובות ויודעים שהן מוכנות כשהן צפות - בערך 20-30 דקות. * המרק יותר טעים לאחר שהקובה שהתה בו והוא נעשה סמיך יותר. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |