אוכל
אוכל
מרקים

מרק מלוחייה

שדרוג ממכר למרק העוף המוכר

|דרך האוכל עם אהרוני וגברי| פורסם15:25
ידיים מחזיקות מרק חם (צילום: istockphoto)
צילום: istockphoto
Rating:4.718reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

  • 1 קילו עלי מלוחייה טריים, מופרדים מהגבעול וקצוצים דק (את עלי המלוחייה תמצאו בשווקים רק בעונתם בין יולי לספטמבר, כדי להינות מהם גם בשאר השנה ניתן לשטוף אותם היטב, לייבש ולהקפיא או לשטוף היטב ולתלות לייבוש מהגבעולים, כשהעלים כלפי מטה, ואז לאפסן בשקית אטומה).
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 5 שיני שום כתושות
  • 1 כף גרגירי כוסברה כתושים
  • 2 ליטר מרק עוף צח
  • מלח, פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

בסיר גדול, שיוכל להכיל את המרק, מחממים את שמן הזית. כשהשמן חם מעבירים לסיר את גרגירי הכוסברה, השום והבצל מטגנים כ- 2-3 דקות (זהירות שהשום לא ייחרך). מוסיפים את המרק ומביאים לרתיחה. למרק הרותח מוסיפים את עלי המלוחייה, מלח ופלפל ומביאים שוב לרתיחה, כשהמרק רותח מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כעשרים דקות.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il