אוכל
אוכל
מרקים

מרק דלעת, גזר ושמיר

מרק כתום, סמיך וטעים בתוספת מזינה של שיבולת שועל

|קוואקר| פורסם10:01
מרק דלעת, גזר ושמיר (צילום: סטודיו דן לב,  יחסי ציבור )
צילום: סטודיו דן לב, יחסי ציבור
Rating:4.530reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (8 מנות):

  • שמן זית

  • 1 בצל סגול או לבן בינוני-גדול, קלוף וקצוץ דק
  • 3 שיני שום, קלופות ופרוסות דק
  • 8 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים גס
  • 2 יח' שורש פטרוזיליה, קלופים
  • 1.5 ק"ג (משקל ברוטו, עם הקליפה) דלעת, קלופה וחתוכה גס
  • 2 יח' כרשה, החלק הלבן בלבד, שטוף וחתוך גס
  • 4 גבעולי סלרי אמריקני, שטופים וחתוכים גס
  • 3-4 כפות קוואקר (שיבולת שועל קצוצה, אינסטנט)
  • 1/5 צרור שמיר טרי, שטוף וקצוץ דק
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס גס

לעיטור

  • מעט שמיר טרי, שטוף וקצוץ

אופן ההכנה:

1מחממים 2-3 כפות שמן זית בסיר גדול על אש גבוהה. 2. מטגנים בצל קצוץ עד להזהבה בינונית. 3. מוסיפים שום ומטגנים עד להזהבה קלה. 4. מוסיפים גזר ושורש פטרוזיליה ומערבבים על אש גבוהה במשך דקה. 5. מוסיפים דלעת, כרשה וסלרי, 2-3 כפות שמן זית ומערבבים על אש גבוהה במשך 1-2 דקות. 6. מנמיכים את האש ומבשלים תוך ערבוב אקראי במשך 5 דקות. 7. מוסיפים 2 ליטר מים רותחים (רצוי מסוננים או מינרליים) ומביאים לרתיחה. 8. מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה במשך 15 דקות או עד שניתן לנעוץ מזלג בגזר. 9. מסירים מן האש ומרסקים את תוכן הסיר בעזרת בלנדר מוט (או במעבד מזון, בשני מחזורים) עד לקבלת מחית חלקה. 10. מחזירים לסיר, מוסיפים 200 מ"ל מים רותחים או יותר, לפי הסמיכות הרצויה ומערבבים. 11. מוסיפים קוואקר, שמיר, 2 כפות שמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס גס ומערבבים.

12מבשלים על אש קטנה במשך 10-15 דקות או עד שטעם השמיר נספג במרק. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך ומגישים מייד.

13אם רוצים, מעטרים במעט שמיר.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il