מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מרקים

מרק שורבה של סיון בריק

סיון בריק, לשעבר "מאסטר שף", אולי כבר לא מככבת על המסך שלנו, אבל המטבח שלה ממשיך להפיק אוכל משובח ומגרה. הפעם שמנו עין על המתכון שלה לשורבה, שפונה גם למי שפלפלצ'ומה היא לא מצרך קבוע אצלו במזווה

|| פורסם06:09
מרק שורבה של סיון בריק (צילום: סיון בריק)
צילום: סיון בריק

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

במקום פלפלצ'ומה:

  • 2 כפות שמן
  • כף פפריקה מתוקה בשמן
  • חצי כף פפריקה חריפה (רק אם אוהבים חריף)
  • רבע כפית כמון
  • רבע כפית קימל
  • 5 שיני שום, כתושות

לשורבה:

  • 5 כפות שמן
  • כף גדושה רצח של פלפלצ'ומה או "במקום פלפלצ'ומה"
  • 3 שיני שום שלמות
  • חצי פלפל חריף פרוס (אפשר יותר או פחות, לפי הטעם)
  • 1 פחית עגבניות מרוסקות
  • 2 כפות גדושות של רסק עגבניות מרוכז מאוד
  • חצי כף מלח
  • ליטר מים רותחים (200 מ"ל בהתחלה ואז עוד 800 מ"ל)
  • 3 ענפי סלרי (העלים וקצת מהגבעולים)
  • חופן כוסברה
  • כף אבקת מרק עוף
  • שלושת רבעי שקית של פסטה צדפים קטנים (או פחות, אם רוצים את המנה יותר מרקית)
  • שמן זית ולימון להגשה

אופן ההכנה:

1מערבבים את החומרים של ה"במקום פלפלצ'ומה" לקבלת משחה.

2מחממים שמן בסיר ומוסיפים כף גדולה של משחת הפלפלצ'ומה. מטגנים מעט, מוסיפים שום ופלפל חריף ומבשלים כדקה בבעבוע עדין.

3מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומערבבים. מבשלים על אש בינונית 8-10 דקות.

4מוסיפים רסק עגבניות ומלח, מערבבים ומבשלים עוד 5 דקות.

5מוסיפים 200 מ"ל מים רותחים ומערבבים.

6מוסיפים את הכוסברה והסלרי ומבשלים עוד 2 דקות.

7מוסיפים את המים הרותחים שנשארו (800 מ"ל) ואבקת מרק עוף, מערבבים ומבשלים 5 דקות.

8מוסיפים את הפסטה בזהירות, כי חשוב שיהיה הרבה רוטב והפסטה מתנפחת. אם משתמשים בפסטה גדולה יותר, כדאי לשים פחות משלושת רבעי שקית. מכסים את הסיר כדי שהנוזלים לא יתאדו, ומבשלים עד שהפסטה מוכנה (לפי הוראות היצרן).

9מגישים עם שמן זית ולימון ואוכלים מיד (אחרת הפסטה תשתה את כל הנוזלים).

לעוד מתכונים משגעים באינסטגרם של סיון

** במקום מים ואבקת מרק עוף אפשר להשתמש בציר עוף.

** אפשר להחליף את הפסטה בפתיתים או בכל פסטה חלולה, אבל עדיף מהפסטות הקטנות כי הגדולות סופגות יותר רוטב.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il