אוכל
אוכל
מרקים

מרק עדשים אדומות, חומוס וירקות

מרק בריא, עשיר בירקות וללא שמן

|מסעדת פרידה קאלו| פורסם11:43
מרק עגבניות, עדשים ואורז (צילום: דרור כץ)
צילום: דרור כץ
Rating:4.315reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

  • 500 גרם עדשים אדומות

  • 100 גרם חומוס, מושרה ללילה ומסונן
  • 200 גרם תפוח אדמה, קלוף וחתוך לקוביות
  • 200 גרם בטטה, קלופה וחתוכה לקוביות
  • 2 גבעולי כרישה, נקיים וחתוכים לטבעות
  • 4 גזרים, קלופים וחתוכים לטבעות
  • 10 שיני שום קלופות
  • מיץ משלושה לימונים
  • 2 כפות כמון
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1שמים את העדשים בסיר ומוסיפים 2 ליטר מים. מביאים לרתיחה. מורידים לאש קטנה וממשיכים לבשל כחצי שעה או עד שהעדשים מאבדות צורה והופכות למעין מחית.

2מוסיפים את החומוס וכל הירקות, מוסיפים כשני ליטר מים (או ציר ירקות) נוספים ומביאים לרתיחה.

3ממשיכים לבשל על אש קטנה כשעה או עד שהירקות והחומוס מוכנים לאכילה.

4מתבלים במיץ לימון, כמון, מלח ופלפל ומגישים לקערות.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il