אוכל
אוכל
מרקים

מרק עדשים וירקות שורש

מרק חורפי עשיר של אבי ביטון

|mako| פורסם19:09
עדשים בשלושה צבעים בתוך צנצנות (צילום: mako)
Rating:4.225reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (8 מנות):

  • 3 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות דקות

  • 2 בצלים גדולים קלופים קצוצים גס
  • 1 שורש סלרי שטוף היטב, קלוף וחתוך גס
  • 8 שיני שום קלופות וקצוצות
  • 6 כפות שמן זית
  • 3 כוסות עדשים ירוקות
  • 2.5 ליטר מים
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1בסיר עמוק יוצקים את שמן הזית ומטגנים היטב את כל ירקות השורש כ- 5 דק. 2. מוסיפים את העדשים וממשיכים לטגן במשך 5 דקות נוספות. 3. מוסיפים את המים ומתבלים במלח ופלפל. מביאים לרתיחה מנמיכים להבה ומבשלים 45 דק' נוספות. 4. טוחנים היטב את המרק עד למרקם חלק. מתקנים תיבול ומגישים.

לגיוונים – בשלב הירקות ניתן להוסיף מעט נקניק/ פרוסות נקניקיות/ קבנוס לטעם מעושן. • להעשרת המרק ניתן להוסיף לשלב הירקות לקט ירקות מסוגים שונים. • אחרי טחינת המרק ניתן להקרים את המרק במעט שמנת מתוקה (במידה ולא הוסיפו את הבשר).

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il