אוכל
אוכל
מרקים

מרק בצל חום

הסוד במרק הזה הוא בישול איטי שמתרחש על פלטה או בתנור. אם יש לכם ציר טוב (עוף, בשר או ירקות), תוכלו לקצר את התהליך. כך או כך - פינוק גדול מזה לימי הסערה כנראה שלא תצליחו למצוא

מרק בצל חום (צילום: דניה ויינר, על השולחן)
צילום: דניה ויינר, על השולחן
Rating:4.824reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (8 מנות):

  • 50 גרם חמאה
  • 1 כף שמן
  • 5 בצלים פרוסים דק
  • 2 עלי דפנה
  • 5 גבעולי תימין
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כוס יין אדום (גם שרי או פורט יתאימו)
  • 2 כפות קמח
  • 3 ליטר מים
  • 2 גזרים חתוכים גס
  • 2 גבעולי סלרי חתוכים גס
  • 5 גבעולי פטרוזיליה שלמים

להגשה:

  • פרוסות לחם קלויות או קרוטונים
  • גבינת גרוייר, גאודה או אמנטל מגוררת

אופן ההכנה:

1מחממים סיר גדול עם חמאה ושמן ומאדים בצלים עם עלי דפנה, תימין, מלח ופלפל כ-20 דקות על להבה בינונית-נמוכה תוך כדי ערבוב עד שרך, שחום ולא נחרך.

2יוצקים יין ומבשלים על להבה גבוהה 4 דקות עד שהוא מתאדה.

3מוציאים את עלי הדפנה, מפזרים קמח על פני הבצלים ומערבבים עד שנספג.

4יוצקים מים ומוסיפים גזר, סלרי ופטרוזיליה. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים שעתיים על להבה נמוכה או 5-4 שעות בתנור ב-120 מעלות. בתום הבישול מסלקים את הפטרוזיליה.

5יוצקים את המרק לקערות, מניחים לחם או קרוטונים ומפזרים גבינה. מגישים או משחימים תחת הגריל לפני ההגשה.

המתכון מתוך גיליון 275 שלעל השולחן

>> והנה המרקים שהמלצנו לכם עליהם בסופה הקודמת

>> ולקינוח: קרפ סוזט בהלכתו

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il