
מרק בצל חוםהסוד במרק הזה הוא בישול איטי שמתרחש על פלטה או בתנור. אם יש לכם ציר טוב (עוף, בשר או ירקות), תוכלו לקצר את התהליך. כך או כך - פינוק גדול מזה לימי הסערה כנראה שלא תצליחו למצוא![]() צילום: דניה ויינר, על השולחן |
המצרכים (8 מנות):
להגשה:
אופן ההכנה:1מחממים סיר גדול עם חמאה ושמן ומאדים בצלים עם עלי דפנה, תימין, מלח ופלפל כ-20 דקות על להבה בינונית-נמוכה תוך כדי ערבוב עד שרך, שחום ולא נחרך. 2יוצקים יין ומבשלים על להבה גבוהה 4 דקות עד שהוא מתאדה. 3מוציאים את עלי הדפנה, מפזרים קמח על פני הבצלים ומערבבים עד שנספג. 4יוצקים מים ומוסיפים גזר, סלרי ופטרוזיליה. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים שעתיים על להבה נמוכה או 5-4 שעות בתנור ב-120 מעלות. בתום הבישול מסלקים את הפטרוזיליה. 5יוצקים את המרק לקערות, מניחים לחם או קרוטונים ומפזרים גבינה. מגישים או משחימים תחת הגריל לפני ההגשה. המתכון מתוך גיליון 275 שלעל השולחן ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |