אוכל
אוכל
מרקים

מרק קר של שעועית וחמאת בוטנים

אם אתם מסוג האנשים שאפילו לא יכולים לשמוע את המילה "מרק" בקיץ - חכו רגע ותנו צ'אנס למרק הזה של איילת לטוביץ'. לגימה קרירה אחת של מרק השעועית וחמאת הבוטנים (כן!) הזה - ותשכחו שיותר משלושים מעלות בחוץ

|mako אוכל| פורסם14:02
מרק שעועית לבנה וחמאת בוטנים (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:56reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

משפחה מחליפה, אמא מחליפה, בוס בהחלפה... כולם סקרנים לאיך יראה יום בחייהם כשהם מחליפים פוזיציה – בעיקר אוהבים לראות אנשים אחרים מתחלפים ולצפות ב"קטעים" שנולדים בעקבות השינוי המעמדי והמחשבתי. ובכן הנה גם אני, לערב אחד, החלפתי תפקידים עם קבוצת מבקשי מקלט סודנים. לערב אחד מופלא נכנסתי לעמדת שוטפת הכלים בעוד הם פינקו את אורחי מסעדת "התרנגול" ביפו, שתרמה את החלל לערב, במבחר מרהיב של מנות מהמטבח הסודני. המון כלים שטפתי באותו ערב, לא היה לי רגע להתעמק במטבח ובמנות שיצאו... אבל אז הגיעו אלי הקערות שהכילו את הסוף של המעדנים ...מעדנים! לקחתי מעדן אחד, עשיתי אדפטציה למטבח המקומי, זריז יותר, נגיש יותר, מלא בגעגועים ובתקווה לחופש ושוויון בעולם הזה.

המצרכים :

עבור 8-6 מנות:

  • חבילת שעועית לבנה יבשה, מושרית למשך לילה שלם
  • 2 גזרים, קלופים וחתוכים גס
  • ½ בצל לבן
  • 4 כפות חמאת בוטנים חלקה
  • מיץ מחצי לימון
  • מלח
  • 1 כף סוכר חום

להגשה:

  • 6 פילטים של לימון (פלחים ללא הקרום הלבן)
  • מעט צ'ילי טרי (אופציונלי), פרוס דק
  • 6 כפות כוסברה קצוצה/ תערובת נענע ופטרוזיליה קצוצים

אופן ההכנה:

1מניחים בסיר את השעועית (מסוננת ושטופה), הגזרים והבצל. מוסיפים מים – 6 ס"מ מעל גובה השעועית, ומביאים לרתיחה.

2בעזרת כף מקפים את הקצף שמצטבר על פני הנוזל. מחלישים את הלהבה, מכסים וממשיכים לבשל כ-45 דקות, עד שהשעועית רכה מאוד.

3מוסיפים לסיר השעועית מעט מלח וממשיכים לבשל 10 דקות. מסירים מהאש ומערבבים פנימה את חמאת הבוטנים ומיץ הלימון. בעזרת בלנדר מוט מרסקים את המרק למחית אחידה. (אפשר לסנן את המרק לקבלת מרקם קטיפתי במיוחד).

4מערבבים את המרק עם הסוכר, טועמים ומתקנים תיבול. מצננים ואז מקררים.

5מוזגים את המרק לקעריות הגשה, מוסיפים מעט קוביות קרח ומעטרים בכוסברה קצוצה ובפילטים של לימון.

איילת לטוביץ' היא השפית שלביתא קפה.

לכולנו יש לפחות עוגה אחת מנצחת שהכנו לבד.העלו אותה לכאן ותוכלו לזכות בפרס

>> בשבוע שעבר הכנו סלט חומוס מרענן
>> מחאת קוטג' חדשה יוצאת לדרך?
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il