
משפחה מחליפה, אמא מחליפה, בוס בהחלפה... כולם סקרנים לאיך יראה יום בחייהם כשהם מחליפים פוזיציה – בעיקר אוהבים לראות אנשים אחרים מתחלפים ולצפות ב"קטעים" שנולדים בעקבות השינוי המעמדי והמחשבתי. ובכן הנה גם אני, לערב אחד, החלפתי תפקידים עם קבוצת מבקשי מקלט סודנים. לערב אחד מופלא נכנסתי לעמדת שוטפת הכלים בעוד הם פינקו את אורחי מסעדת "התרנגול" ביפו, שתרמה את החלל לערב, במבחר מרהיב של מנות מהמטבח הסודני. המון כלים שטפתי באותו ערב, לא היה לי רגע להתעמק במטבח ובמנות שיצאו... אבל אז הגיעו אלי הקערות שהכילו את הסוף של המעדנים ...מעדנים! לקחתי מעדן אחד, עשיתי אדפטציה למטבח המקומי, זריז יותר, נגיש יותר, מלא בגעגועים ובתקווה לחופש ושוויון בעולם הזה. המצרכים :עבור 8-6 מנות:
להגשה:
אופן ההכנה:1מניחים בסיר את השעועית (מסוננת ושטופה), הגזרים והבצל. מוסיפים מים – 6 ס"מ מעל גובה השעועית, ומביאים לרתיחה. 2בעזרת כף מקפים את הקצף שמצטבר על פני הנוזל. מחלישים את הלהבה, מכסים וממשיכים לבשל כ-45 דקות, עד שהשעועית רכה מאוד. 3מוסיפים לסיר השעועית מעט מלח וממשיכים לבשל 10 דקות. מסירים מהאש ומערבבים פנימה את חמאת הבוטנים ומיץ הלימון. בעזרת בלנדר מוט מרסקים את המרק למחית אחידה. (אפשר לסנן את המרק לקבלת מרקם קטיפתי במיוחד). 4מערבבים את המרק עם הסוכר, טועמים ומתקנים תיבול. מצננים ואז מקררים. 5מוזגים את המרק לקעריות הגשה, מוסיפים מעט קוביות קרח ומעטרים בכוסברה קצוצה ובפילטים של לימון. איילת לטוביץ' היא השפית שלביתא קפה. לכולנו יש לפחות עוגה אחת מנצחת שהכנו לבד.העלו אותה לכאן ותוכלו לזכות בפרס >> בשבוע שעבר הכנו סלט חומוס מרענן>> מחאת קוטג' חדשה יוצאת לדרך?![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |