אוכל
אוכל
מרקים

שומר מבושל בזעפרן עם לימון ודבש

מתכון חמוץ מתוק של ארז קומורובסקי

|גלובס| פורסם10:03
שומר (צילום: Debi Treloar, GettyImages IL)
צילום: Debi Treloar, GettyImages IL
Rating:4.212reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 6 שומרים קטנים חתוכים לחצאים לאורכם
  • קורט זעפרן
  • 1-2 לימונים בשלים סחוטים טרי
  • 1 כפית גרירת לימון
  • 2 כפות דבש
  • חצי כוס שמן זית עדין
  • 75 גרם חמאה (לא הכרחי)
  • פלפל ירוק גרוס טרי לפי הטעם
  • מלח ים גס

אופן ההכנה:

1"פותחים" את הזעפרן ברבע כוס מים חמים ומשרים כ-10 דקות. 2. מניחים בסיר את השומרים החתוכים והזעפרן הפתוח, ומבשלים בשמן הזית והחמאה. 3. מפזרים מלמעלה את גרירת לימון, מלח הים גס והדבש. 4. ממשיכים בבישול על להבה קטנה כחצי שעה עד שלושת רבעי שעה, או עד שהשומרים מתרככים לגמרי. 5. בוזקים את הפלפל הגרוס, ומטפטים את מיץ הלימון מלמעלה. 6. מגישים ליד העוף הצלוי ונהנים ביותר.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il