
מרק קובה סלקמרק קובה סלק כמו שקובה סלק צריך להיות: כדורי בצק סולת רכים במילוי ביתי וטעים של בשר טחון, שמתבשלים במרק סלק אדום אדום|הבלוג של בתיה דורון| פורסם06/02/1114:16 ![]() צילום: הבלוג של בתיה דורון |
המצרכים (8 מנות):
למילוי:
למרק:
אופן ההכנה:1מנפים לקערה גדולה את הסולת יחד עם כף מלח ומערבבים. שופכים מים עד לכיסוי הסולת ועוד קצת, ונותנים למים להיספג. 2לשים עד שמתקבל בצק רך שקל לעבוד איתו. אם יש צורך מוסיפים מים, אבל בזהירות ולא הרבה. 3נותנים לבצק לנוח כ-10 דקות שבסופן הוא צריך להיות רך אך לא נוזלי. כשהבצק נוח לעבודה, לוקחים מעט מהבצק, מכדררים, יוצרים גומה, מכניסים לתוכו את המילוי וסוגרים. 4להכנת המילוי (ניתן להכין מראש): שמים את הבשר בסיר, ללא שמן, מערבבים ומאדים עד שכל הנוזלים נספגים. מוסיפים בצל קצוץ ושום וממשיכים לטגן עד שהבשר מתבשל. 5להכנת המרק: מטגנים בצל, מוסיפים סלק אדום חתוך לקוביות, מכסים במים, מרתיחים ומבשלים כחצי שעה. 6מוסיפים רסק עגבניות, סוכר, מלח לימון ומלח, ממשיכים להרתיח עוד כ-10 דקות ומוסיפים את הקובה. כל פעם בין 8 ל-10 קובה, תלוי בסיר ובכמות שרוצים. 7מרתיחים כ-10 דקות ולאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים לעוד 3/4 שעה. 8עשר דקות לפני הסיום, קוצצים פטרוזיליה ומוסיפים לקובה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |