אוכל
אוכל
מרקים

מרק קובה סלק

מרק קובה סלק כמו שקובה סלק צריך להיות: כדורי בצק סולת רכים במילוי ביתי וטעים של בשר טחון, שמתבשלים במרק סלק אדום אדום

|הבלוג של בתיה דורון| פורסם14:16
מרק קובה אדום (צילום: הבלוג של בתיה דורון)
צילום: הבלוג של בתיה דורון
Rating:4.5558reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (8 מנות):

  • קילו סולת
  • 1 כף מלח

למילוי:

  • קילו בשר טחון
  • 2 בצלים
  • 5 שיני שום
  • מלח
  • פלפל שחור
  • בהרט
  • סלרי (אפשרי)

למרק:

  • 1 בצל גדול
  • 2 סלקים אדומים גדולים
  • 2 כפות רסק
  • 1 כף סוכר
  • חצי כפית מלח לימון
  • 1 כף מלח

אופן ההכנה:

1מנפים לקערה גדולה את הסולת יחד עם כף מלח ומערבבים. שופכים מים עד לכיסוי הסולת ועוד קצת, ונותנים למים להיספג.

2לשים עד שמתקבל בצק רך שקל לעבוד איתו. אם יש צורך מוסיפים מים, אבל בזהירות ולא הרבה.

3נותנים לבצק לנוח כ-10 דקות שבסופן הוא צריך להיות רך אך לא נוזלי. כשהבצק נוח לעבודה, לוקחים מעט מהבצק, מכדררים, יוצרים גומה, מכניסים לתוכו את המילוי וסוגרים.

4להכנת המילוי (ניתן להכין מראש): שמים את הבשר בסיר, ללא שמן, מערבבים ומאדים עד שכל הנוזלים נספגים. מוסיפים בצל קצוץ ושום וממשיכים לטגן עד שהבשר מתבשל.

5להכנת המרק: מטגנים בצל, מוסיפים סלק אדום חתוך לקוביות, מכסים במים, מרתיחים ומבשלים כחצי שעה.

6מוסיפים רסק עגבניות, סוכר, מלח לימון ומלח, ממשיכים להרתיח עוד כ-10 דקות ומוסיפים את הקובה. כל פעם בין 8 ל-10 קובה, תלוי בסיר ובכמות שרוצים.

7מרתיחים כ-10 דקות ולאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים לעוד 3/4 שעה.

8עשר דקות לפני הסיום, קוצצים פטרוזיליה ומוסיפים לקובה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il