אוכל
אוכל
מרקים

מרק ארטישוק ירושלמי עם כרישה וכרובית

מרק פשוט, קל וטעים מתוך ספר מתכוני מרקים של בני סיידא. מדובר במרק סופר קרמי ועשיר שמחוזק בחמאה מומסת ושמנת, כרישות, תפוחי אדמה, ארטישוק ירושלמי וכרובית. את הכל מרסקים במוט בלנדר והתוצאה מושלמת

|מרק חם, הוצאת מודן| פורסם11:50
מרק ארטישוק ירושלמי עם כרישה וכרובית. תענוג (יח``צ: דניה ויינר)
יח``צ: דניה ויינר
Rating:510reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

ל-8 מנות:

  • 50 גרם חמאה
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 2 כרישות (החלק הלבן בלבד), קצוצות
  • 700 גרם ארטישוק ירושלמי, קלופים ופרוסים
  • 4 תפוחי־אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • קורט אגוז מוסקט טחון
  • 2 ורבע ליטרים (9 כוסות) מרק ירקות צח, או מים
  • 1 כרובית קטנה, מפורקת לתפרחות
  • 1 מיכל שמנת מתוקה

להגשה:

  • 150 גרם גבינת קשקבל, מגוררת

אופן ההכנה:

1ממיסים בסיר בינוני את החמאה עם שמן הזית. מוסיפים את כל הירקות פרט לכרובית ומאדים בסיר מכוסה 10 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.

2מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט, מוסיפים את המרק או המים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 30 דקות, עד שכל הירקות מתרככים.

3במקביל מבשלים את הכרובית במים מומלחים במשך 10 דקות עד שהיא מתרככת, אבל לא יתר על המידה. מסננים.

4מרסקים את המרק במוט ריסוק, מוסיפים את השמנת ומביאים לסף רתיחה. טועמים ומשפרים תיבול.

5לפני ההגשה מוסיפים את הכרובית למרק ומחממים יחד. מחלקים למנות, זורים מעל את הגבינה המגוררת ומגישים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il