אוכל
אוכל
מרקים

מרק שעועית עם תירס וצ'ילי

מרק שעועית חורפי וחריף בנוסח מקסיקני

|טבע הריפוי| פורסם13:26
מרק שעועית (צילום: דניאל לילה, על השולחן)
צילום: דניאל לילה, על השולחן
Rating:4.218reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • ‏2 כוסות שעועית חומה בהירה שהושרתה במים למשך הלילה‏
  • בצל גדול קצוץ דק
  • ‏2 גזרים קלופים וקצוצים‏
  • גבעול סלרי גדול קצוץ דק
  • כפית אורגנו מיובש
  • ‏3 שיני שום כתושות‏
  • כפית מלח
  • ‏500 גרם עגבניות קלופות וקצוצות דק או 2 כוסות עגבניות משומרות מרוסקות‏
  • ‏2 כוסות גרעיני תירס קפוא‏
  • ‏1-2 כפות רוטב סויה‏
  • ‏3 פלפלונים ירוקים חריפים קלויים וקצוצים‏
  • ‏6 כפות כוסברה קצוצה‏
  • ‏2 כוסות רצועות כרוב דקות‏

אופן ההכנה:

מסננים את השעועית ומעבירים לסיר. מכסים במים קרים ומביאים לרתיחה. ‏ מבשלים במשך 5 דקות ומסננים. מוסיפים לשעועית 10 כוסות מים קרים, את הבצל, הגזר והסלרי ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים חלקית ומבשלים ‏במשך כשעה. מוסיפים אורגנו, שום, מלח, צ'ילי ועגבניות וממשיכים לבשל עד ‏שהשעועית מתרככת. מוסיפים תירס ופלפלים, מביאים שוב לרתיחה ומתבלים ברוטב ‏סויה לפי הטעם.‏ מסירים מהאש ובוחשים פנימה את הכוסברה. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים ‏עוד מים רותחים ומתקנים את התיבול. שמים מעט כרוב בכל קערית מרק, ‏יוצקים את המרק ומגישים מיד.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il