אוכל
אוכל
מרקים

מרק גריסים וירקות

יום כמו היום מחייב מרק ירקות עשיר במיוחד - כזה שיש בו גם בטטה וגם תפוחי אדמה, גם גזר וגם זוקיני, גם דלעת, גם כרובית וגם גריסים, שיהיה סמיך ויחמם טוב טוב את הבטן

|זופה| פורסם09:54
מרק גריסים וירקות (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.6216reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (10 מנות):

  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים, קצוצים
  • 2 שיני שום, קצוצות גס
  • עלה דפנה
  • חצי פלפל שאטה
  • 2 גרגירי פלפל אנגלי
  • רבע כפית זרעי כוסברה
  • בטטה בינונית, חתוכה לקוביות גדולות
  • 2 גזרים, חתוכים לקוביות גדולות
  • 2 זוקיני, חתוכים לקוביות גדולות
  • 150 גרם דלעת, חתוכה לקוביות גדולות
  • חצי ראש כרובית, מופרד לפרחים
  • 4 ענפי סלרי אמריקאי, קצוצים גס
  • כפית וחצי כורכום
  • כפית וחצי פפריקה מתוקה
  • רבע כפית כפית כמון טחון
  • 3 ליטר מים או ציר ירקות
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לקוביות גדולות
  • חופן שעועית ירוקה (לא חובה)
  • שליש כוס גריסי פנינה, שהובאו לרתיחה עם הרבה מים וסוננו (הכמות לפני הבישול)
  • רבע צרור פטרוזיליה, קצוץ
  • רבע צרור כוסברה, קצוץ
  • רבע צרור עירית, קצוץ
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1מחממים סיר גדול עם שמן זית ומטגנים את הבצל כשתי דקות, עד לשקיפות.

2מוסיפים שום, עלה דפנה, פלפל שאטה, פלפל אנגלי וזרעי כוסברה. ממשיכים לטגן כשתי דקות נוספות.

>> עוד המון מתכונים למרקים שווים מחכים לכם כאן

3מוסיפים בטטה וגזר ומטגנים עוד כ-2 דקות.

4מוסיפים את שאר הירקות פרט לתפוח האדמה.

5מוסיפים כורכום, פפריקה וכמון ואת הנוזלים. מביאים לרתיחה ומוסיפים את תפוח האדמה. מנמיכים לאש בינונית, מבשלים כ-30 דקות ומכבים את האש. אם רוצים, אפשר להוסיף 10 דקות לפני סוף הבישול חופן שעועית ירוקה.

6מוסיפים את הגריסים ואת עשבי התיבול ומתבלים במלח ופלפל. מבשלים עוד 5 דקות ומסירים מהאש.

המתכון באדיבות רשתזופה.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il