אוכל
אוכל
מרקים

מרק הראמן של דייגו סאן

האמת היא שהתלבטנו מתי יהיה הכי נכון לשתף אתכם במתכון למרק הנהדר הזה של מסעדת דייגו סאן. לשמחתנו, החזאים החליטו להקל עלינו, וברגע ששמענו שגנרל חורף בדרך, צלצלנו לעומר הופמן שהפך לנו את העונה הקרה לחמה

|מסעדת דייגו סאן| פורסם07:14
הראמן של דייגו סאן - המנה המושלמת (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
Rating:4.650reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (2 מנות):

לציר:

  • אצת קומבו באורך 10 ס"מ (ניתן להשיג בחנויות למוצרים מהמזרח הרחוק)
  • 15 גרם שבבי בוניטו (ניתן להשיג בחנויות למוצרים מהמזרח הרחוק)
  • 500 מ"ל מים
  • כף סויה
  • כף מירין
  • כפית סוכר
  • שמינית כפית מלח

לבשר:

  • 250 גרם אנטרקוט פרוס דק (אפשר גם סינטה)
  • כף סוכר
  • כף סויה
  • 2 בצלים ירוקים

לביצת הראמן והמרינדה:

  • ביצה טרייה קרה
  • רבע כוס מירין
  • רבע כוס סויה
  • רבע כוס סוכר
  • חצי כוס סאקה
  • חצי כוס מים

להרכבת המנה:

  • 150 גרם אטריות ראמן
  • דייקון
  • גבעול בצל ירוק
  • אצת נורי
  • טוגראשי (ניתן להשיג בחנויות למוצרים מהמזרח הרחוק)

אופן ההכנה:

הראמן של דייגו סאן - כל המרכיבים כולםכלל יפני ראשון: סדר וארגון|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

1מכינים את הציר: בעזרת סמרטוט לח מנקים בעדינות את אצת הקומבו ומשרים אותה בסיר עם מים למשך חצי שעה.

2אחרי חצי שעה מעמידים את הסיר מעל להבה גבוהה ומביאים לסף רתיחה. מוציאים את האצה, מרתיחים את הנוזל, מורידים מהאש וממתינים כ-2 דקות עד שהבעבוע יירגע.

הראמן של דייגו סאן - השריית האצותעוד רגע יהיה כאן ציר|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

3מכניסים את שבבי הבוניטו וממתינים כ-2 דקות נוספות עד לשקיעתם בתחתית הסיר. מיד לאחר מכן מסננים את השבבים מהציר.

4מתבלים את הציר: מרתיחים את הנוזל, מוסיפים את כל מרכיבי התיבול, מערבבים היטב ומכבים את האש.

5מכינים את הבשר: שמים מעט שמן סויה במחבת מעל להבה גבוהה ומטגנים את הבצל ירוק עד להשחמה. מוסיפים את הבשר ומערבבים עד לסגירתו וקבלת צבע חום בהיר אחיד. מוסיפים את שאר המרכיבים ומבשלים עד להצטמצמות כמעט מוחלטת של הנוזלים במחבת.

6מכינים את ביצת הראמן: מרתיחים סיר מים עם מלח, מכניסים בעדינות את הביצה למים ומבשלים 6 דקות בדיוק. מוציאים את הביצה ומעבירים אותה מיד למי קרח למשך שעה לפחות.

7מערבבים יחד בקערה את כל מרכיבי המרינדה, מקלפים את הביצה בעדינות רבה מתחת למים זורמים ומכניסים את הביצה למרינדה למשך 12 שעות.

8מכינים את האטריות לפי הוראות יצרן.

הראמן של דייגו סאן - הכנת האטריותקנויות או טריות, זו בחירה לגמרי שלכם|צילום: אמיר מנחם, mako אוכלהראמן של דייגו סאן - הרכבת המנההגיע הזמן להרכיב את המנה|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

9מרכיבים את המנה: חותכים את הדייקון לג'וליאן, מעבירים לקערה עם מים קרים ומשם למקרר למשך שעה לפחות.

10חותכים את הבצל הירוק לטבעות.

11גוזרים אצת נורי לגודל של כ-5 ס"מ על 10 ס"מ.

12מניחים את האטריות המסוננות בקערה עמוקה ומכסים בציר רותח. מניחים מעל את הבשר וכל שאר המרכיבים. מפזרים מעל טוגראשי ובסוף מניחים את אצת הנורי. מגישים עם כף וצ'ופסטיקס.

הראמן של דייגו סאן אתם שומעים את הגשם בחוץ? בתיאבון!|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il