אוכל
אוכל
מרקים

מרק ברוקולי

מנה אמריקאית מנצחת

|השף המעופף| פורסם17:07
Rating:4.241reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות-

המצרכים :

  • 50 גרם חמאה רכה

  • 1 ק"ג ברוקולי טרי
  • 1 בצל קצוץ
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 7 כוסות מרק עוף
  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • 3 כפות קמח לבן
  • 2 כוסות גבינה צהובה חריפה (צ'דר, שויצרית, קשקבל) מגוררת

אופן ההכנה:

1מפרקים את הברוקולי לגבעולים ותפרחות. את הגבעולים קולפים, נפטרים מהקליפה ואת תוכנם קוצצים. את התפרחות מפרקים לתפרחות קטנות.

2מתיכים חצי מהחמאה בסיר כבד. מטגנים את הבצל והגבעולים הקצוצים חמש דקות. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.

3מוסיפים את המרק, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים בביעבוע עדין רבע שעה, עד שגבעולי הברוקולי רכים.

4מוסיפים למרק את השמנת ובוחשים.

5מערבבים בקערה קטנה את שארית החמאה ואת הקמח ליצירת משחה אחידה. טורפים את המשחה לתוך המרק. מוסיפים פנימה את תפרחות הברוקולי ומערבבים. מבשלים חמש דקות ומערבבים מדי פעם, עד שהתפרחות מבושלות והמרק הסמיך.

6מחממים תנור אפייה עם גריל עליון. מניחים שש קעריות הגשה אישיות, עמידות לחום, על תבנית אפייה שטוחה. יוצקים לתוכן מרק ומפזרים על כל אחת חופן גבינה מגוררת.

7אופים תחת הגריל עד שהגבינה משחימה ומבעבעת.

8מגישים מיד עם קרוטונים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il