
המצרכים (6 מנות):
לפסטו
אופן ההכנה:1משרים ללילה את החומוס עם כפית סודה לשתיה ומים המכסים עד מעל החומוס. 2. לחתוך את הירקות לקוביות בגודל 3 ס"מ. 3. בסיר עמוק בעל תחתית כפולה, מאדים את הבצל עם חצי כוס שמן זית. לאחר שהבצל שקוף, מוסיפים את הגזר והסלרי ומאדים עוד 3-4 דקות. 4מוסיפים את החומוס המסונן, היין ומרק העוף. מוספים מים עד לכיסוי של 10 ס"מ מעל המוצקים. מביאים לרתיחה ומנמיכים ללהבה בינונית. 5מבשלים כשעה עד שהחומוס רך אך לא מדי. 6מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. 7מוציאים חצי מתכולתו של המרק למעבד מזון, מעבדים למחית חלקה, מחזירים לסיר וממשיכים בישול של כ-10 דקות. 8מכניסים את כל מרכיבי הפסטו למעבד מזון, למעט פירורי הלחם. 9מעבדים בפולסים עדינים עד לקבלת מרקם גס אך אחיד. 10מעבירים לקערת ערבוב, מוסיפים את פירורי הלחם ומערבבים בעזרת כף. 11מוזגים את המרק לקערה עמוקה, במרכז הקערה מניחים כף גדושה של פסטו ובוזקים מעט שמן זית מסביב. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |