אוכל
אוכל
מרקים

מרק עוף אליפות של השף חיים כהן

מתכון של מומחה למרק הכי מנחם ומבריא שיש

|מצעד האוכל הישראלי| פורסם15:08
מרק עוף
Rating:4.2255reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

  • 3 כרעיים של עופות בוגרים/שמנים
  • 1 גרון הודו חתוך ל-5
  • נתח שפונדרה (אסאדו) בגודל 2 צלעות, עם העצם
  • 1 שורש סלרי קלוף, שלם
  • 1 בצל קלוף, שלם
  • 1 ק"ג דלעת, חתוכה לקוביות של 2 ס"מ
  • 5 גזרים, קלופים ופרוסים לטבעות
  • 1 ק"ג קישואים, פרוסים לטבעות בעובי 1 ס"מ
  • עלי כפיר ליים (להשיג בחנויות למצרכים מהמזרח הרחוק וחנויות טבע)
  • צרור פטרוזיליה
  • צרור שמיר
  • 1 שן שום קלופה
  • מלח
  • פלפל שחור

להגשה

  • ½ חבילה של אטריות דקות, מבושלות לפי ההוראות על האריזה

אופן ההכנה:

1בסיר גדול שמים את הבשרים, מכסים במים ומביאים לרתיחה.

2מסננים, רוחצים את הסיר ומחזירים פנימה את הנתחים הנקיים.

3מכסים שוב את הבשרים במים, מוסיפים את הבצל והסלרי ומביאים לרתיחה.

4מנמיכים את הלהבה לנמוכה ביותר, ומבשלים ברתיחה עדינה 45 דקות.

5מוסיפים את הדלעת, הגזר, הקישואים והשום ומבשלים 15 דקות נוספות.

6מוסיפים את עשבי התבלין, עלי הכפיר, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.

7מוסיפים מים עד לגובה 3 ס"מ מעל הירקות והבשרים. מבשלים ללא מכסה עוד 30 דקות. מקפידים על גובה המים ומוסיפים מים רותחים אם יש צורך.

8מגישים עם האטריות המבושלות.

* את נתח השפונדרה לא ניתן לאכול, שכן נתח זה זקוק לבישול של 3 שעות. במרק שלנו הוא משמש כתבלין - אבל אפשר להמשיך אחר כך לבשל אותו בנפרד.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il