אוכל
אוכל
מרקים

מרק כרשה ותפוחי אדמה

מתכון למרק ירקות עם יוגורט עזים והל. דרך נפלאה לפתוח ארוחה

|גלובס| פורסם20:16
מרק כרשה (צילום: istockphoto)
צילום: istockphoto
Rating:4.214reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 4 כרשות עסיסיות עם החלק הירוק
  • 5 תפוחי אדמה לבנים
  • 5 כפות שמן זית
  • 50 גרם חמאה
  • חצי ליטר יוגורט עזים איכותי (בניגוד ליוגורט מחלב פרה, יוגורט עזים לא מתפרק בבישול)
  • 4 תרמילי הל מפורקים וכתושים
  • פלפל לבן גרוס בנדיבות
  • מלח ים גס לפי הטעם

אופן ההכנה:

1שוטפים היטב את הכרשות מהחול וקוצצים גס. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בינוניות-קטנות. מחממים את החמאה ואת שמן הזית בסיר שטוח, ומקפיצים בתוכם את הכרשה רק עד שהיא נעשית שקופה. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה, ההל הכתוש והפלפל הלבן.

2ממשיכים בהקפצה עוד קצת, ומציפים במים חמים. מוסיפים מלח לפי הטעם, ומבשלים על להבה נמוכה כ-20 דקות. מוסיפים את היוגורט באיטיות תוך כדי ערבוב, וממשיכים בבישול על להבה נמוכה ביותר עוד כ-10 דקות. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il