מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מרקים

מרק ג'ג'יק

מרק יוגורט טורקי קר

|השף המעופף| פורסם14:33

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 4 גביעי יוגורט (עדיף 4.5 אחוזי שומן)

  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 3 שיני שום כתושות
  • 2 מלפפונים
  • 2 כפות חומץ
  • חצי כוס שמיר קצוץ
  • 1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
  • 1 פלפל צהוב חתוך לקוביות קטנות
  • 4-6 כפות שמן זית
  • מלח

אופן ההכנה:

1שוטפים את המלפפונים היטב וקולפים אותם חלקית (מורידים מהם סרטי קליפה כך שהם ייצאו "זברה"). 2. חוצים את המלפפונים לאורך. נפטרים מהזרעים בעזרת כפית כך שנשארות ארבע "סירות" מהחלק החיצוני של המלפפונים. פורסים לפרוסות דקות בצורת סהר. 3. שמים את המלפפונים בקערה יחד עם היוגורט, השמנת, השום, החומץ, השמיר והפלפלים. מערבבים היטב. 4. טועמים ומתבלים במלח (אם רוצים אפשר גם בפלפל שחור). 5. שומרים במקרר ולפני ההגשה מעטרים בשמן זית. • הערה: אם המרק יוצא סמיך מדי אפשר לדלל אותו במים קרים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il