
מרק עדס (עדשים כתומות)קערה מהבילה ויפה כזאת זה כל מה שצריך בחורף כדי להתחמם ולשבוע בכיף. ההכנה קלה מאוד, העדשים לא מצריכות השרייה, רק שטיפה טובה והוא מוכן תוך קצת פחות משעה. מרק עדס חורפי (מרק עדשים מהמטבח הסורי) |
המצרכים :ל-8 מנות:
אופן ההכנה:1שוטפים היטב את העדשים במים, עד שהמים הופכים שקופים. 2מעבירים את העדשים לסיר וממלאים אותו במים עד לגובה של שלושת רבעים מהסיר. 3מבשלים את העדשים על אש גבוהה כ-40 דקות, כשמדי פעם מקפים את הקצף. 4אחרי 40 דקות מוסיפים את התבלינים והלימון, ומערבבים. 5במחבת נפרדת מחממים 2 כפות שמן, כותשים את השום ומערבבים. קוצצים כוסברה, מוסיפים למחבת, מערבבים כדקה ומוסיפים לסיר המבעבע. 6מבשלים כ5-10 דקות אחרונות. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. בתיאבון. מרק עדס|צילום: יעל קצב, mako אוכל* אם המים התאדו או שהעדשים ספגו את הנוזלים והמרקם סמיך לטעמכם - הוסיפו כוס מים רותחים. עוד מתכונים מעוליםממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב או בטיקטוקהמהמם שלה בתיאבון! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |