אוכל
אוכל
מרקים

מרק אפונה עם קישואים ונענע

מרק מהיר, סמיך ועשיר שכולו בריאות, ותראו מה זה - אפילו לא צריך להפשיר בשבילו את האפונה

|mako אוכל| פורסם06:40
מרק אפונה קישואים ונענע (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.288reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

  • 6 כפות שמן זית
  • 6 קישואים בגודל בינוני, חצויים לאורך וחתוכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ
  • 3-4 שיני שום, פרוסות גס
  • 3 כוסות מים או ציר ירקות
  • 300 גרם (בערך כוס וחצי) אפונה קפואה
  • עלים מ-3 גבעולי נענע, או כפית נענע מיובשת
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1מחממים 4 כפות מהשמן בסיר בינוני, מוסיפים את הקישואים והשום ומטגנים על להבה בינונית כדקה, עד שהקישואים מעט מתרככים.

2מוסיפים את המים, את האפונה (בעודה קפואה) והנענע. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 10 דקות, עד שהאפונה מתבשלת אבל צבעה נשאר ירוק בוהק ושאר הירקות מתרככים.

3טוחנים היטב בבלנדר ידני למרקם חלק, ותוך כדי הטחינה מזלפים פנימה את שמן הזית שנותר.

4טועמים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

>> בקרו בבלוג של עז תלם

>> בשבוע שעבר הכנו בורשט צמחוני מעולה

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il