
המצרכים :
אופן ההכנה:1מכניסים את האטריות לקערה גדולה ושופכים מים רותחים עד כיסוי. מערבבים וממתינים 5-10 דקות. מוודאים שהאטריות רכות, ואם לא - משאירים אותן עוד 5 דקות בקערה. מסננים את המים. כדי שהאטריות לא יידבקו עד שהמרק מוכן, מזלפים מעל כמה טיפות שמן שומשום או שמן רגיל ומערבבים. 2קוצצים דק את השום ומגררים את הג'ינג'ר על החלק הדק בפומפייה. 3מסירים את גרגירי התירס מהקלחים. 4מחממים שמן בסיר גדול ומטגנים את השום והג'ינג'ר כשתי דקות. מוסיפים קארי ומטגנים עוד 2-3 דקות. 5מוסיפים גרגירי תירס, 4 כוסות מים ורוטב דגים. את כוס המים הנותרת מערבבים עם הקורנפלור ומוסיפים למרק גם כן. מבשלים 30 דקות. 6טוחנים את המרק בבלנדר מוט למרקם יחסית אחיד (זה בסדר אם נשארים קצת גרגירי תירס). 7מוסיפים קרם קוקוס ומבשלים עוד 10 דקות. טועמים ובודקים תיבול. אם התירס מתוק כמו שצריך רוב הסיכויים שרק תצטרכו להוסיף קצת מלח. אם התירס לא מתוק והמרק לא מספיק מתקתק אפשר להוסיף כפית סוכר או 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק ולערבב. 8מוסיפים את האטריות, מכבים את האש ומגישים עם המון כוסברה ואפשר לשדרג גם עם צ’ילי גרוס טיפים ושדרוגים:** במקום תירס מתוק אפשר להשתמש ב-3 כוסות גרגירי תירס מקופסת שימורים או מקפוא. ** אפשר להמיר את קרם הקוקוס בשמנת מתוקה 38% ואפילו שמנת לבישול 15% (אז המרק כמובן יהיה חלבי). ** אם המרק סמיך לכם מדי אפשר להוסיף עוד כוס מים רותחים, ואם מימי מדי אפשר להוסיף עוד כף קורנפלור מעורבבת עם חצי כוס מים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |