אוכל
אוכל
מרקים

מרק עדשים

מרק עדשים שיחמם לכם את החורף

|טבע הריפוי| פורסם14:29
מרק עדשים (צילום: istockphoto)
צילום: istockphoto
Rating:3.848reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

מרק משביע לימים קרים. הסלרי מהווה ניגוד מרענן לטעם העשיר של העדשים. ‏משתמשים בעלי הסלרי לעיטור המרק.

המצרכים :

  • ‏1 וחצי כוסות עדשים ירוקות או חומות
  • בצל קצוץ
  • ‏1 כרשה גדולה - החלק הלבן בלבד, רחוצה היטב וקצוצה
  • כוס גבעולי סלרי קצוצים
  • ‏2 שיני שום כתושות‏
  • ‏2 עלי דפנה‏
  • ‏1 וחצי כוסות פטרוזיליה קצוצה
  • ‏1 וחצי כפיות מלח
  • ‏8 כוסות מים או מרק ירקות צח‏
  • ‏2 כפיות חרדל דיז'יון
  • כף חומץ יין אדום
  • תוספת מים או מרק לפי הצורך
  • פלפל שחור גרוס טרי
  • עלי סלרי קצוצים
  • חצי כוס קרוטונים

אופן ההכנה:

שוטפים ובוררים את העדשים. שמים את העדשים בסיר, ומוסיפים את הבצל, הכרשה, ‏הסלרי, השום, עלי הדפנה, הפטרוזיליה, המלח והמים או המרק. מביאים לרתיחה. מנמיכים ‏את הלהבה, ומבשלים בסיר מכוסה למחצה במשך כ- 45 דקות עד שהעדשים רכות תוך שמערבבים מידי פעם. בתום הבישול, ‏מצננים מעט את המרק, מרסקים במעבד מזון או בממחה (כמות קטנה בכל פעם) ‏ומסננים. ‏מחזירים את המרק המסונן לסיר, מוסיפים חרדל וחומץ, ומחממים היטב. טועמים ‏ומתקנים את התיבול. אם רוצים, מדללים את המרק בתוספת מים או מרק צח. ‏יוצקים לקעריות מרק, ומעטרים בפלפל גרוס, בעלי סלרי ובקרוטונים.‏

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il