מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מרקים

מרק עדשים

מרק עדשים שיחמם לכם את החורף

|טבע הריפוי| פורסם14:29
מרק עדשים (צילום: istockphoto)
צילום: istockphoto

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

מרק משביע לימים קרים. הסלרי מהווה ניגוד מרענן לטעם העשיר של העדשים. ‏משתמשים בעלי הסלרי לעיטור המרק.

המצרכים :

  • ‏1 וחצי כוסות עדשים ירוקות או חומות
  • בצל קצוץ
  • ‏1 כרשה גדולה - החלק הלבן בלבד, רחוצה היטב וקצוצה
  • כוס גבעולי סלרי קצוצים
  • ‏2 שיני שום כתושות‏
  • ‏2 עלי דפנה‏
  • ‏1 וחצי כוסות פטרוזיליה קצוצה
  • ‏1 וחצי כפיות מלח
  • ‏8 כוסות מים או מרק ירקות צח‏
  • ‏2 כפיות חרדל דיז'יון
  • כף חומץ יין אדום
  • תוספת מים או מרק לפי הצורך
  • פלפל שחור גרוס טרי
  • עלי סלרי קצוצים
  • חצי כוס קרוטונים

אופן ההכנה:

שוטפים ובוררים את העדשים. שמים את העדשים בסיר, ומוסיפים את הבצל, הכרשה, ‏הסלרי, השום, עלי הדפנה, הפטרוזיליה, המלח והמים או המרק. מביאים לרתיחה. מנמיכים ‏את הלהבה, ומבשלים בסיר מכוסה למחצה במשך כ- 45 דקות עד שהעדשים רכות תוך שמערבבים מידי פעם. בתום הבישול, ‏מצננים מעט את המרק, מרסקים במעבד מזון או בממחה (כמות קטנה בכל פעם) ‏ומסננים. ‏מחזירים את המרק המסונן לסיר, מוסיפים חרדל וחומץ, ומחממים היטב. טועמים ‏ומתקנים את התיבול. אם רוצים, מדללים את המרק בתוספת מים או מרק צח. ‏יוצקים לקעריות מרק, ומעטרים בפלפל גרוס, בעלי סלרי ובקרוטונים.‏

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il