אוכל
אוכל
מרקים

מרק אפונה

מרק אפונה יבשה בבישול איטי, שיפיץ בבית ניחוחות נוסטלגיה מבית סבתא וידאג לחמם לכם את הבטן טוב טוב

|אספרסו בר| פורסם17:00
מרק אפונה של סבתא (צילום: כפיר חרבי,  יחסי ציבור )
צילום: כפיר חרבי, יחסי ציבור
Rating:4.3476reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

  • 500 גרם אפונה יבשה (להשרות ערב לפני או להשרות לילה ולהקפיא)
  • 2-3 גזרים גדולים, חתוכים לקוביות
  • 2 בצלים לבנים בינוניים, חתוכים לקוביות
  • שומר, חתוך לקוביות
  • 3 מקלות סלרי (בלי עלים), פרוסים
  • 4-5 שיני שום
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 2 ליטר מים או ציר ירקות
  • כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

1מחממים בסיר שמן זית ומטגנים גזר, בצל, שומר, סלרי ושום על אש בינונית-נמוכה כ-10 דקות.

2מוסיפים את האפונה ומתבלים במלח ופלפל שחור. מוסיפים את המים או ציר הירקות. מעלים לאש גבוהה ומביאים לרתיחה.

3מנמיכים לאש קטנה, מכסים ומבשלים כ-3-4 שעות.ב-10 הדקות האחרונותמוסיפים כוסברה קצוצה.

3לרעבים שיודעים לעבוד עם סיר לחץ, המרק יהיה מוכן אחרי 20 דקות לאחר רתיחה.

* המתכון פורסם לראשונה ב-2011

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il