1 מקלפים את הבטטות והבצל.
2 חותכים את כל הירקות לקוביות בינוניות.
3 מכניסים לסיר ומכסים במים עד לגובה הירקות.
4 מוסיפים ג'ינג'ר מגורר בפומפייה, כורכום ומלח, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כ-20 דקות.
5 טוחנים במעבד מזון יחד עם המים, לקבלת מרקם אחיד.
קלוריות למנה: 177
אפשרויות לגיוון:
* להעשרת הטעם ניתן להוסיף חמאה, נוזל קוקוס או שמנת בתום הבישול, כשהמרק עדיין חם.
* להעשרת הערך התזונתי רצוי להוסיף לארוחה לחם דגנים פרו ביוטי טעים ומועשר בסיבים ייחודיים, שתורמים לתחושת שובע.
* אפשר לקשט בכף שמנת או יוגורט ו/או עירית קצוצה.
שאלות תשובות
איך נדע כמה זה 300 גרם דלעת?
החתיכות הארוזות שקונים בסופר או אצל הירקן בדרך כלל שוקלות בסביבות ה-500 גרם. במרקים כמו זה אין חובה לדייק בכמויות, אז אפשר פשוט לקנות קובייה של דלעת ולהשתמש בכולה.
איך אפשר להסמיך את המרק?
מוסיפים קצת קווואקר או עדשים כתומות יחד עם המים.
איך מבטיחים שהמרק לא יהיה מתוק מדי?
הבטטות הן האחראיות העיקריות למתיקות במרק. אם רוצים אותו פחות מתוק מורידים את הכמות שלהן ומוסיפים גזר ודלעת.
כמה שמנת מתוקה מוסיפים בסוף? (אם רוצים)
בערך חצי כוס. אם רוצים יותר אפשר כמובן להוסיף.