אוכל
אוכל
מרקים

מרק עדשים עם בהרט ולימון

יש מרקים שתמיד כיף לאכול, בכל הזדמנות ובכל מזג אוויר. הנה אחד מהם - עם שני סוגי עדשים והמון המון פטרוזיליה וכוסברה. נפרדים מהחורף בקערה של בריאות

|mako אוכל| פורסם08:30
מרק עדשים, עשבי תיבול, בהרט ולימון (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.249reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (8 מנות):

  • 1/4 כוס שמן
  • 1 בצל, קלוף וקצוץ דק
  • 1 כרשה שלמה, קצוצה ושטופה היטב
  • 4 שיני שום, פרוסות
  • 3 גבעולי סלרי, קצוצים עם העלים
  • 2 גזרים, קלופים, חצויים לאורך ופרוסים דק
  • 1 כוס עדשים כתומות/אדומות, שטופות היטב
  • 1 כוס עדשים חומות/ירוקות, מושרות כשעה במים
  • כ-10 כוסות מים
  • כפית גדושה בהרט
  • צרור פטרוזיליה, קצוץ גס
  • צרור כוסברה, קצוץ גס
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1מחממים בסיר את השמן. מוסיפים את הבצל והכרשה ומטגנים 5 דקות על להבה גבוהה תוך ערבוב. מוסיפים את השום, הסלרי והגזר ומטגנים 2 דקות נוספות.

2מוסיפים את שני סוגי העדשים ומכסים במים (או ציר) עד 3 ס"מ מעל התכולה - בערך 10 כוסות. מוספים בהרט ומביאים לרתיחה. מוסיפים 1/2 מעשבי התיבול הקצוצים.

3מבשלים מכוסה על אש קטנה כ-30 דקות, מוסיפים את שאר עשבי התיבול ומבשלים 15 דקות נוספות, עד שהעדשים מתרככות לחלוטין.

4מוסיפים את מיץ הלימון, טועמים ומתבלים במלח ופלפל לפי הצורך.

* אם המרק סמיך מדי מוסיפים מעט מים רותחים לפני ההגשה.

בקרו בבלוג של עז תלם

>> בשבוע שעבר הכנו מרק תירס מ-4 מרכיבים פשוטים

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il