
מרק שעועית חורפימרק שעועית בשרי עשיר ומשביע, שמתבשל 4 שעות תמימות. אין, פשוט אין מצב שזה לא יוצא אלוהי![]() צילום: אסף אמברם, mako אוכל |
כילד, בכל פעם שהמרק הזה היה מוגש לשולחן הוא העלה אצלי דילמות הרות גורל. קצת כמו קרמבו או מילקי, התקשיתי להחליט איך הכי כדאי לי לאכול אותו: האם לאכול את המרק והאורז בנפרד? אולי עדיף לשלב בין שניהם? את האמת – ההתלבטות הזו לא פתורה אצלי עד היום. המצרכים (6 מנות):
אופן ההכנה:1מחממים את שמן הזית בסיר רחב וגבוה. מטגנים את הבצל עד לשקיפות ומוסיפים את השום. 2מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים כ-5 דקות תוך ערבוב, עד שנוצר רוטב בסיס אחיד. מוסיפים את העגבניות המגורדות ואת ציר העוף ומערבבים היטב. 3שוטפים את השעועית ומוסיפים אותה ואת כל התבלינים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. 4בינתיים "סוגרים" במחבת את קוביות הבשר עם מעט שמן זית, מלח ופלפל. המטרה של הסגירה היא שהבשר לא יתייבש ויאבד מהנוזלים שלו במהלך הבישול. 5מוסיפים את קוביות הבשר למרק ומבשלים כ-4 שעות על להבה נמוכה. 6מגישים עם אורז לבן. >> לעוד מרקים חורפיים של אבי לוי הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |