אוכל
אוכל
מרקים

מרק שעועית חורפי

מרק שעועית בשרי עשיר ומשביע, שמתבשל 4 שעות תמימות. אין, פשוט אין מצב שזה לא יוצא אלוהי

|מסעדת המוציא| פורסם06:13
מרק שעועית ואורז לבן (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.5647reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

כילד, בכל פעם שהמרק הזה היה מוגש לשולחן הוא העלה אצלי דילמות הרות גורל. קצת כמו קרמבו או מילקי, התקשיתי להחליט איך הכי כדאי לי לאכול אותו: האם לאכול את המרק והאורז בנפרד? אולי עדיף לשלב בין שניהם? את האמת – ההתלבטות הזו לא פתורה אצלי עד היום.

המצרכים (6 מנות):

  • 2 כוסות שעועית לבנה, שהושרתה במים לפחות 8 שעות
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 4 שיני שום, פרוסות דק
  • 2-3 כפות רסק עגבניות
  • 10 עגבניות מגורדות
  • 2 ליטר ציר עוף (אם אין: 2 כפות מרק עוף ו-2 ליטר מים חמים)
  • מלח גס
  • 1-2 כפיות כמון
  • חצי כפית פלפל גרוס
  • חצי קילו בשר מס' 5, חתוך לקוביות
  • אורז לבן מוכן, מתובל במעט מלח

אופן ההכנה:

1מחממים את שמן הזית בסיר רחב וגבוה. מטגנים את הבצל עד לשקיפות ומוסיפים את השום.

2מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים כ-5 דקות תוך ערבוב, עד שנוצר רוטב בסיס אחיד. מוסיפים את העגבניות המגורדות ואת ציר העוף ומערבבים היטב.

3שוטפים את השעועית ומוסיפים אותה ואת כל התבלינים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.

4בינתיים "סוגרים" במחבת את קוביות הבשר עם מעט שמן זית, מלח ופלפל. המטרה של הסגירה היא שהבשר לא יתייבש ויאבד מהנוזלים שלו במהלך הבישול.

5מוסיפים את קוביות הבשר למרק ומבשלים כ-4 שעות על להבה נמוכה.

6מגישים עם אורז לבן.

>> לעוד מרקים חורפיים של אבי לוי

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il