אוכל
אוכל
מרקים

מרק שום מושלם לחולים

גם אם אתם מבני המזל שלא נפלו לא בקורונה ולא בשפעת (מי אתם בכלל?), לא צריך לחכות להיות חולים כדי להכין את מרק השום הזה. הוא טעים, קל להכנה והכי חשוב - בריא בריא

|mako אוכל| פורסם07:20
מרק שום (צילום: Grazyna Kownacka, ShutterStock)
צילום: Grazyna Kownacka, ShutterStock
Rating:4.7129reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

  • שיניים מ-4 ראשי שום, קלופות
  • 1 בצל, קצוץ
  • 3 כפות שמן
  • 1 תפוח אדמה גדול, חתוך לקוביות
  • חצי קופסת שמנת לבישול (125 מ"ל)
  • 20 גרם חמאה
  • 1 כף שטוחה מלח
  • רבע כף פלפל שחור
  • 2 כפות יין לבן
  • קורט קטן של אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

1מטגנים את הבצל בשמן עד הזהבה. מוסיפים את השום ואת קוביות תפוחי האדמה ומטגנים תוך ערבוב עוד שתי דקות.

2מוסיפים לסיר 5-6 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים 30 דקות, או עד שתפוחי האדמה רכים.

3טוחנים את המרק בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם אחיד, ומחזירים לאש.

4כשהמרק מבעבע מוסיפים שמנת לבישול, חמאה, מלח, פלפל שחור, יין לבן ואגוז מוסקט.

** אפשר ומומלץ לגרר פרמזן לפני ההגשה.

יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלהמחכים לכם עוד מתכונים טעימים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il