אוכל
אוכל
מרקים

קרוקטים מתפוחי אדמה

כדורים קטנים ושובבים של מחית תפוח אדמה בציפוי פירורי לחם

|"ילדים מבשלים חג", דניאלה די-נור מוציאים לאור, ליברוס הוצאה לאור| פורסם14:09
קרוקטים מתפוחי אדמה (צילום:
צילום: "ילדים מבשלים חג", דניאלה די-נור מוציאים לאור, ליברוס הוצאה לאור
Rating:3.842reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (20 מנות):

  • 1 ק"ג תפוחי אדמה (בינוניים-גדולים, אחידים בגודלם)

  • 50 גרם חמאה
  • 1 ביצה
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור טחון
  • ¼ כפית אגוז מוסקט טחון
  • 1 כוס קמח
  • 2 ביצים, טרופות
  • 1/2 כוס פרורי לחם פנקו
  • 5 כפות שומשום
  • 2 כפות קצח
  • 1 כף גרעיני חמניה
  • 1 כף גרעיני דלעת
  • הרבה שמן, לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות.

2צולים את תפוחי האדמה בקליפתם, עד שהם מתרככים.

3קולפים את תפוחי האדמה ומועכים אותם למחית חלקה.

4מוסיפים למחית חמאה, ביצה ותבלינים, ומערבבים היטב. טועמים ומשפרים תיבול. מצננים את התערובת.

5יוצרים מהתערובת כדורים קטנים.

6טובלים ומצפים את הכדורים בקמח, אחר-כך בביצים הטרופות ולבסוף בתערובת של פרורי לחם, שומשום, קצח וגרעינים.

7מטגנים את הכדורים בשמן עמוק וחם, עד שהציפוי מזהיב.

ב-14-16 בחודש תתקיים בגני התערוכה בתל אביב תערוכת"מבשלים", התערוכה הראשונה לפודיס בישראל. דורית שנון היא אחת המציגות בתערוכה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il