אוכל
אוכל
מרקים

מרק ארטישוק ירושלמי קרמי

ארטישוק ירושלמי, שהוא בכלל פקעת של חמנייה, הוא אחד מהירקות האלה שאף פעם לא נמאס מהם. הפעם הכנו ממנו מרק קרמי משגע - והגשנו אותו עם גרעיני חמנייה, שיזכירו לו מאיפה הוא בא

|mako אוכל| פורסם06:08
מרק ארטישוק ירושלמי עם זרעי חמניה (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.522reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (5 מנות):

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל, קלוף ופרוס דק
  • 700 גרם (בערך 7 יחידות בגודל בינוני) ארטישוק ירושלמי, קלוף וחתוך לקוביות
  • 4 שיני שום, קלופות (שלמות)
  • קורט אורגנו מיובש
  • 3 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 5 כוסות מים
  • 1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה או קרם קוקוס
  • 3 כפות זרעי חמנייה קלופים, קלויים

אופן ההכנה:

1מחממים את שמן הזית סיר גדול ומטגנים את הבצל עד שהוא נראה שקוף.

2מוסיפים את הארטישוק הירושלמי, האורגנו והשום ומטגנים על להבה בינונית 2 דקות נוספות.

3מוסיפים את תפוחי האדמה והמים, מביאים לרתיחה ומסירים את הקצף שעולה לפני השטח (מה שנקרא: לקפות).

4מנמיכים את הלהבה ומבשלים מכוסה 40 דקות, עד שכל הירקות התרככו לחלוטין.

5טוחנים בעזרת בלנדר ידני למרקם חלק, תוך כדי הטחינה מוסיפים את השמנת המתוקה או קרם הקוקוס.

6טועמים, מתבלים לפי הטעם ומגישים, ביחד עם זרעי החמנייה הקלויים.

לבלוג של עז תלם

>> בשבוע שעבר הכנו מרק בטטות ודלעת צלויות

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il