אוכל
אוכל
מרקים

מרק חרירה

מרק מעולה לסתיו גשום

|מלון "רימונים" אילת| פורסם12:46
מרק חרירה של השף ניסים לוי (צילום: רוני בלחסן,  יחסי ציבור )
צילום: רוני בלחסן, יחסי ציבור
Rating:4.4133reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעתיים
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (10 מנות):

  • 5 כפות שמן

  • 2 בצלים
  • 200 גרם עדשים שחורים
  • 200 גרם חומוס(להשרות במים יום לפני)
  • 150 גרם רסק עגבניות
  • 3 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
  • 1 צרור כוסברה קצוצה
  • 1 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כוס מיץ לימון טרי
  • 1 ראש סלרי קצוץ
  • 1 כוס אטריות דקות
  • ½ 1 כף קמח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כף כמון
  • ½ כפית כורכום
  • ½ 1 כף מרק עוף

אופן ההכנה:

1בסיר גדול מבשלים את הקטניות 40 דקות עד שעה. 2. מאדים את הבצל במחבת עד לקבלת צבע צהוב. 3. מוסיפים את קוביות העגבניות והרסק וממשיכים לאדות כ–2 דקות. 4. מוסיפים מעט מים, מגרדים את המשקעים ומוסיפים אותם לסיר של הקטניות. 5. מוספים את האטריות, הפטרוזיליה, הכוסברה והתבלינים, ממשיכים בבישול. 6. לאחר חצי שעה מוסיפים את מיץ הלימון. בשלב זה מדללים את הקמח בכוס מים או במעט יותר ומוסיפים למרק . 7. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כ–30 דקות. המרק המתקבל הוא סמיך. מי שרוצה יכול לדללו במים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il