
מרק ערמונים ופורצ'יניהמרק הארומטי ומלא הטעמים שלפניכם, ממצה כמה מהדברים הטובים שיש לנו בחורף. אין בו פטריות טריות, אבל יש בו טעם פטריות עז בזכות הפורצ'יני המיובשות![]() צילום: אסף אמברם, mako אוכל |
כמה נקודות שכדאי לשים לב אליהן, לפני שמתחילים: * את הירקות קוצצים רק כדי שיתבשלו מהר, לכן אין טעם להשקיע בקיצוץ מוקפד וסימטרי. הכל עובר טחינה בסוף בכל מקרה. * הטחינה נעשית בבלנדר מוט ולכן היא לא מניבה מרק לגמרי חלק. מי שאוהב את המרק שלו קרמי יותר יכול לטחון אותו במעבד מזון. * המרק מתקבל עשיר מאוד בטעם ומאוד סמיך. אפשר לדלל אותו בעוד נוזלים, אם רוצים. המצרכים (4 מנות):
אופן ההכנה:1מאדים את הירקות והשום בסיר חם עם שמן, חמאה ותימין במשך 10 דקות. מסננים את פטריות הפורצ'יני ושומרים את מי ההשריה. מוסיפים את פטריות הפורצ'יני לסיר ומזהיבים אותן. מוסיפים את היין ומאדים 2-3 דקות על להבה גבוהה לא מכוסה. 2מוסיפים את הערמונים, המרק, מי ההשריה של הפורצ'יני והתבלינים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 45 דקות. 3מוציאים את התימין, הפלפל האנגלי ועלי הדפנה מרסקים את המרק בבלנדר מוט. טועמים ומתקנים תיבול. אם רוצים מוסיפים שמנת לעידון הטעמים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |