אוכל
אוכל
ממרחים ורטבים

חומוס עדשים אדומות

אנחנו מתארים לעצמנו שאתם מתכננים לנגב לא מעט חומוס ביום העצמאות הקרוב - אז אם בא לכם לגוון קצת, דאגנו לכם למתכון ל"חומוס" קצת אחר, צבעוני וסופר בריא: חומוס עדשים אדומות שיעשה לכם שמח בפיתה

|mako אוכל| פורסם07:45
חומוס עדשים אדומות (צילום: נטע-חן ליבנה, mako אוכל)
צילום: נטע-חן ליבנה, mako אוכל
Rating:452reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 1 פלפל אדום בינוני
  • 1 כוס עדשים אדומות
  • 2 וחצי כוסות מים
  • 3 שיני שום
  • מיץ מחצי לימון גדול
  • 1 כפית שמן זית
  • שלושת רבעי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור טחון
  • כפית כמון
  • כפית פפריקה מתוקה

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית אפייה בנייר פרגמנט.

2מחוררים בעזרת מזלג את הפלפל מכל צדדיו.

3מניחים את הפלפל במרכז התבנית, צולים בתנור כ-20-30 דקות (או עד שהפלפל נחרך ומתרכך, וניתן לקלפו בקלות). מקלפים ומנקים את הפלפל ומניחים בצד.

4מרתיחים את המים בסיר גדול, מכניסים פנימה את העדשים, מנמיכים את האש ונותנים לעדשים להתבשל כ-8 דקות. מסננים את העדשים ומניחים בצד.

5מעבירים את העדשים המבושלות, הפלפל וכל שאר המרכיבים למעבד מזון (אפשר גם בבלנדר וניתן אפילו לטחון את התערובת בעזרת בלנדר ידני בקערה מתאימה).

6טוחנים את התערובת עד לקבלת המרקם הרצוי. במידה ויש צורך, מתקנים תיבול.

* ניתן לשמור את החומוס בכלי אטום עד שבוע במקרר.

* נטע-חן ליבנההיא דיאטנית קלינית ומאמנת להרזיה והצלחה, מייעצת לירידה במשקל ולאורח חיים בריא ובעלת קליניקה פרטית בתל אביב. מאמינה שאפשר לאכול טעים ולרדת במשקל, ללא פשרות.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il