אוכל
אוכל
ממרחים ורטבים

פנה קוטה ארבע גבינות עם קרקר פרמזן ורוטב ירוק

פנה קוטה מלוחה על בסיס גבינות שאפשר למרוח על לחם או לאכול עם קרקרים פריכים

|מסעדת "כדיתא" ומסעדת "כרמים"| פורסם08:36
פנה קוטה ארבע גבינות עם קרקר, פרמזן ורוטב ירוק (צילום:  יחסי ציבור )
צילום: יחסי ציבור
Rating:35reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (10 מנות):

  • 2 מיכלי שמנת מתוקה

  • ½ 2 כפות פרמזן מגוררת
  • 100 גרם גבינה טאלג'ין (או ברי או קממבר)
  • ½ 2 כפות גבינת פטה
  • ¼ גליל גבינת עזים
  • ענף טרגון
  • 1 כפית אבקת ג'לטין
  • 8 קוקוטים

לרוטב

  • 2 מקלות סלרי חתוכים גס

  • 10 עלי בזיליקום
  • כוס שמן זית
  • 5 עלי נענע
  • מלח
  • פלפל
  • גרידת לימון מחצי לימון
  • מיץ מחצי לימון

לקרקר

  • 1 כף חמאה מומסת

  • 1 כף קמח
  • 5 כפות גבינת פרמזן מגורדת
  • 1 כף עירית קצוצה

אופן ההכנה:

1הכנת הפנקוטה: מחממים שמנת בסיר, מוסיפים גבינות וטרגון. מערבבים עד המסת כל הגבינות, מביאים לרתיחה עדינה ומנמיכים את הלהבה.

2בינתיים ממיסים בכלי נפרד את הג'לטין עם 2 כפות מים. משווים טמפרטורות: מעבירים מצקת מתערובת השמנת לכלי הג'לטין, מערבבים ויוצקים לתערובת השמנת והגבינות תוך כדי ערבוב. מסירים מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר. מוציאים את ענף הטרגון ומחלקים ל 8 קוקוטים חד פעמיים קטנים מרופדים בניילון נצמד כשקצוות הניילון כלפי חוץ. מקררים במשך לילה שלם.

3הכנת הרוטב: מערבלים את כל מרכיבי הרוטב, למעט שמן הזית, למרקם אחיד וחלק. מוסיפים שמן זית באטיות, עד להתחברות החומרים ולקבלת רוטב אחיד.

4מחממים תנור ל-180 מעלות.

5הכנת הקרקר: מערבבים היטב את כל החומרים למסה אחידה. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפיה, נוטלים כף מהתערובת ומשטחים על נייר האפיה. מכניסים לתנור שחומם מראש למשך 3-2 דקות. מצננים מעט ומשחררים בעדינות.

6המלצה להגשה: הופכים את הכלי לשחרור הפנקוטה על צלחת הגשה ומסירים את הנילון הנצמד. מניחים קרקר פרמזן מעל ויוצקים מעט רוטב ירוק.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il