אוכל
אוכל
ממרחים ורטבים

חומוס עם בשר טלה

מתכון לחומוס ביתי עשיר עם בשר וצנוברים קלויים. מנה שהיא פשוט מעדן

|מסעדת דיאנא| פורסם12:32
חומוס עם בשר טלה (צילום: בועז לביא,  יחסי ציבור )
צילום: בועז לביא, יחסי ציבור
Rating:4.48reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • חצי קילו גרגרי חומוס מושרים למהלך הלילה
  • כפית אבקת אפייה
  • 250 מ"ל (כוס) טחינה גולמית
  • 125 גרם מיץ לימון סחוט (חצי כוס)
  • מלח
  • 250 מ"ל מים קרים (בערך כוס)
  • 600 גרם בשר טלה, חתוך לקוביות קטנות
  • שמן זית
  • 60 גרם צנובר קלוי
  • פטרוזיליה ופפריקה לקישוט

אופן ההכנה:

1לוקחים סיר גדול ושמים בו את גרגרי החומוס. שוטפים אותם היטב ומוסיפים את אבקת האפייה.

2מכסים את החומוס במים ומבשלים על אש חזקה למשך שעה. מורידים את הקצף שהצטבר (מה שנקרא בעברית לקפות).

3מוסיפים לחומוס מים ומנמיכים את האש, מבשלים למשך עוד שעתיים עד שמקבלים מרקם חומוס דייסתי. כל זמן הבישול חשוב לבחוש ולהוריד את הקצף.

4מסננים את החומוס ומקררים בטמפרטורת החדר. מעבירים למעבד מזון ומוסיפים את הטחינה גולמית, מיץ הלימון, המלח והמים הקרים.

5טוחנים הכל היטב עד לקבלת מרקם משחתי. טועמים ומשפרים טעם, במידת הצורך מוסיפים מלח ומיץ לימון.

6במקביל מחממים שמן זית במחבת. מקפיצים את הבשר עם מלח ופלפל. מסדרים את החומוס בצלחת הגשה עד שהבשר מוכן.

7מקשטים את החומוס בפפריקה, צנובר ופטרוזיליה ומניחים מעל את הבשר. מגישים עם חמוצים טובים ופיתה חמה.

>> פיתה טובה? הנה מתכון!

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il