אוכל
אוכל
ממרחים ורטבים

קטשופ פלפלים ביתי

נועם דקרס, אבא ושף עם היסטוריה מכובדת מצטרף למאמץ להרחיב את התפריט של הילד הממוצע, ומציע קטשופ קצת אחר, ביתי, טעים והכי חשוב, בלי חומרים משמרים ושאר הפתעות תעשייתיות

|mako אוכל| פורסם13:36
קטשופ פלפלים ביתי (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.512reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • חצי ק"ג פלפלים אדומים מאוד, נקיים מגרעינים
  • חצי כוס עגבניות לחות אורגניות, ללא חומרים משמרים
  • רבע כוס בצל (כחצי בצל) לבן, קצוץ
  • 1-2 שיני שום קלופות
  • חצי כוס מים
  • 2 כפות חומץ בן יין אדום איכותי
  • מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

1משרים את העגבניות במים פושרים כ-10 דקות, ומסננים.

2בסיר נמוך ורחב שמים את כל המרכיבים פרט לחומץ ולמלח. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.

3מנמיכים את עוצמת הלהבה ומבשלים על אש נמוכה מאוד עד שהפלפלים מתרככים לגמרי. מערבבים מדי פעם. במידה והנוזלים מתאדים במהלך הבישול, מוסיפים מדי פעם כמה כפות של מים, אך הבישול צריך להתבצע עם כמות מינימלית של מים בסיר.

4לאחר שכל המרכיבים רכים לגמרי מצננים מעט וטוחנים בממחה (כאשר המרכיבים עדיין חמים). מוסיפים את החומץ ומלח לפי הטעם, וטוחנים שוב עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.

5מצננים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

>> לעוד מתכונים בריאים לילדים

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il