1משרים את העגבניות במים פושרים כ-10 דקות, ומסננים.
2בסיר נמוך ורחב שמים את כל המרכיבים פרט לחומץ ולמלח. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
3מנמיכים את עוצמת הלהבה ומבשלים על אש נמוכה מאוד עד שהפלפלים מתרככים לגמרי. מערבבים מדי פעם. במידה והנוזלים מתאדים במהלך הבישול, מוסיפים מדי פעם כמה כפות של מים, אך הבישול צריך להתבצע עם כמות מינימלית של מים בסיר.
4לאחר שכל המרכיבים רכים לגמרי מצננים מעט וטוחנים בממחה (כאשר המרכיבים עדיין חמים). מוסיפים את החומץ ומלח לפי הטעם, וטוחנים שוב עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
5מצננים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
>> לעוד מתכונים בריאים לילדים