1לחומוס: מביאים לרתיחה בסיר גבוה את המים עם האפונה הצהובה, השום, הבצל והלימון. מקפים את הקצף שמצטבר למעלה ומבשלים כשעה על אש נמוכה עד שכמעט כל הנוזלים מתאדים.
2מעבירים את האפונה הצהובה, הבצל והשום (בלי הלימון) למעבד מזון וטוחנים כדקה (אין צורך לסנן). מוסיפים טחינה גולמית, שמן זית, כמון ומלח וטוחנים שוב.
3לראגו פטריות: יוצקים שמן זית למחבת רחבה ומטגנים את השום והתימין כדקה. מוסיפים את הפטריות, מלח ופלפל שחור גרוס וממשיכים לטגן 5 דקות.
4מסדרים את ממרח האפונה הצהובה בצלחת ומעליו את ראגו הפטריות. מזלפים מעט שמן זית ומגישים.