אוכל
אוכל
ממרחים ורטבים

חומוס אפונה צהובה עם ראגו פטריות

את ממרח החומוס הזה לא מכינים מחומוס אלא מאפונה צהובה, וזה עושה חתיכת הבדל: פחות זמן, פחות עבודה, בלי השריה, מרקם קרמי וטעם מעודן ומטריף. מנה צמחונית-טבעונית שאנחנו ממליצים לכולם ללא יוצא מן הכלל לנסות

|mako אוכל| פורסם10:37
חומווס אפונה צהובה עם ראגו פטריות (צילום: רעות עזר-אסרף, mako אוכל)
צילום: רעות עזר-אסרף, mako אוכל
Rating:4.2119reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

לחומוס:

  • ליטר וחצי מים
  • 500 גרם אפונה צהובה יבשה
  • 6 שיני שום
  • 1 בצל לבן קלוף
  • רבע לימון
  • חצי כוס טחינה גולמית
  • רבע כוס שמן זית
  • 1 כפית כמון
  • מלח

לראגו פטריות:

  • 5 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום, פרוסות דק
  • עלים מ-3 גבעולי תימין
  • 4 פטריות פורטובלו, חתוכות לקוביות קטנות
  • 2 פטריות מלך היער, חתוכות לקוביות קטנות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1לחומוס: מביאים לרתיחה בסיר גבוה את המים עם האפונה הצהובה, השום, הבצל והלימון. מקפים את הקצף שמצטבר למעלה ומבשלים כשעה על אש נמוכה עד שכמעט כל הנוזלים מתאדים.

2מעבירים את האפונה הצהובה, הבצל והשום (בלי הלימון) למעבד מזון וטוחנים כדקה (אין צורך לסנן). מוסיפים טחינה גולמית, שמן זית, כמון ומלח וטוחנים שוב.

3לראגו פטריות: יוצקים שמן זית למחבת רחבה ומטגנים את השום והתימין כדקה. מוסיפים את הפטריות, מלח ופלפל שחור גרוס וממשיכים לטגן 5 דקות.

4מסדרים את ממרח האפונה הצהובה בצלחת ומעליו את ראגו הפטריות. מזלפים מעט שמן זית ומגישים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il