אוכל
אוכל
ממרחים ורטבים

עמבה ביתית

כמה משמח לגלות שלהכין עמבה בבית זה ממש לא מורכב, אלא רק דורש סבלנות. אז קחו שבועיים שבהם לא תציקו לצנצנת המנגו והמלח שכנראה כולם ישאלו אתכם עליה, הוסיפו את הנוזל הייעודי - ויש לכם עמבה מעולה תוצרת בית

|mako אוכל| פורסם08:40
עמבה  (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
צילום: רותם ליברזון, mako אוכל
Rating:4.536reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 2 מנגו ירוקים, חשוב שיהיו בוסריים לגמרי, פרוסים כמו לצ'יפס עם הקליפה
  • כף גדושה מלח ים
  • ליטר וחצי מים
  • 350 גרם תבלין עמבה (מורכב מזרעי חילבה, מלח לימון, מלח וכורכום)

אופן ההכנה:

1דוחסים את המנגו לכלי ומפזרים את המלח.סוגרים, מנערים היטב ומניחים במקום מוצל (לא במקרר) לשבועיים, שיתסוס.

2אחרי שבועיים מסננים ושוטפים את המנגו מהמלח.

3מביאים לרתיחה בסיר ליטר מים ותבלין עמבה. מערבבים היטב עד שאין גושים והתערובת סמיכה.

4מוסיפים את המנגו ומביאים שוב לרתיחה. מניחים להצטנן.

5מוסיפים חצי ליטר מים קרים, או עד לסמיכות הרצויה.

>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

>> לבלוג של רותם ליברזון

** העמבה תישמר במקרר כמה חודשים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il