אוכל
אוכל
ממרחים ורטבים

חומוס עדשים כתומות

מתכון טעים פשוט ועשיר מאוד בברזל, שמוכן תוך חצי שעה בלי הכנות מוקדמות. מי אמר שחומוס טוב חייבים להכין מחומוס?

חומוס עדשים כתומות ודלורית (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.719reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 1/2 כוס עדשים כתומות
  • 1/2 דלורית (150 גרם), נקייה מגרעינים, קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
  • כוס ורבע מים
  • מעט אגוז מוסקט
  • 1/3 כוס טחינה משומשום מלא
  • 1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:

1שוטפים את העדשים במסננת. שמים בסיר קטן את העדשים והדלורית ומוסיפים את המים ואגוז המוסקט. מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את האש. מבשלים כ-25 דקות עד שהעדשים רכות לגמרי.

2טוחנים באמצעות בלנדר מוט, מוסיפים את הטחינה תוך כדי בחישה מהירה, מוסיפים את המלח וטוחנים שוב. שומרים במקרר עד ארבעה ימים.

* כדי להבטיח את המרקם הרצוי אפשר לסנן את העדשים והדלורית אחרי הבישול, לשמור בצד את נוזלי הבישול ואז להוסיף אותם בהדרגה (אחרי שלב הוספת המלח), עד שמגיעים למרקם הרצוי.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il